LELKIZŐ

Ez durva: Papucsban futott a fogdától a színházig a magyar színész

Szabó Győző gyakori vendége volt a fővárosi kapitányságoknak azokban az években, amikor drogfüggőként élte a mindennapjait. Volt, hogy előadás előtt még a fogdában ült.
  • Szerző: Buster

Legsötétebb éveiben semmi más nem érdekelte Szabó Győzőt, csak hogy meglegyen a napi adag heroinja, hogy elkerülhesse a kínzó elvonási tüneteket. A színész betépve járt színházi előadásokra, forgatásokra, és senki nem vett rajta észre semmit. Egyedül a vidéken élő szüleihez utazott le tisztán, bár ahhoz is egy külön szert kellett használnia. Szabó Győző a péntek este adásba kerülő Összezárva Hajdú Péterrel című műsor felvételén mesélt élete legsötétebb időszakáról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szabó Győző

Fotó: LifeTV

„A szüleim 2013-ban a könyv megjelenése előtt tudták meg, hogy mit csináltam. Lementem hozzájuk és elmondtam. Ők egyébként mindig 'tisztán' láttak. Volt egy szintetikus ópiát, ami elvette az elvonási tüneteket. Akkoriban már csak egy napig bírtam ki heroin nélkül, de ez három-négy év alatt alakult ki”- vallotta meg a LifeTV kamerái előtt a színész, aki egy ideig csak segítséggel tudta kielégíteni a kemény drog iránti vágyát.

„Az embert ráviszi a szükség, hogy megtanulja beadni magának. Egyébként eleinte tudatosan nem akartam beadni magamnak, mert úgy gondoltam, hogy addig vagyok kevésbé veszélyben, amíg szükségem van valakire, aki beadja nekem”- mondta a megdöbbent Hajdú Péternek Győző, majd elmesélte az első letartóztatásának történetét.

Fotó: LifeTV

„Amikor az első razziában elkaptak a civil ruhás rendőrök és bevittek a nyolcadik kerületi kapitányságra, akkor én már szerepeltem heti szinten tévés produkciókban, forgattam filmeket. Emlékszem, megállt előttem egy kövérkés vörös arcú, vörös hajú nyomozó és megkérdezte, hogy örülnék-e, ha a Blikk címlapján szerepelnék. Aznap egyébként éppen Koldusopera előadásom volt és már hat óra múlt, nekem pedig hat húszkor a színházban kellett lennem. Hála Istennek engem külön kihallgattak és nem is nagyon kérdezgettek, mert nem találtak nálunk semmit, így csak használók voltunk. Hatóra tíz perckor engedtek el, én pedig a Kálvária tértől egy flip-flop papucsban futottam a Katonáig. És nem ez volt az egyetlen ilyen eset, mivel többször is elkaptak” - osztotta meg emlékeit a színész, aki nem csak egykori függőségéről, de magánélete és pályája alakulásáról is mesélt a péntek este képernyőre kerülő Összezárva Hajdú Péterrel epizódban.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A vendégváró, amiből egy morzsa sem marad
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?