LELKIZŐ

Egy éve gyilkolta meg fia a tragikus sorsú Szilágyi Istvánt, felidézzük az eseményeket

A szomszédok már akkor azt mondták, hogy sajnos kódolva volt a tragédia.
  • Szerző: Doris

2020. május 3-a egy teljesen átlagos vasárnapnak indult, mígnem a reggeli órákban meg nem érkezett a szörnyű hír: saját otthonában meghalt a 82 éves színművész, Szilágyi István, Lópici Gáspár megformálója.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egy éve gyilkolta meg fia a tragikus sorsú Szilágyi Istvánt, felidézzük az eseményeket

Szilágyi és felesége nehéz körülmények között éltek (Fotó: Markovics Gábor / Ripost)

A színészt agyonverték. Méghozzá a saját fia.

Örökre börtönbe kerülhet Szilágyi István fia

Örökre börtönbe kerülhet Szilágyi István fia (Fotó: Ripost)

Később kiderültek a brutális kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság részletei is. A fiú, Péter (aki már korábban is bántalmazta az apját), vasárnap reggel egy kalapáccsal sújtott le a színészre.

Ezzel a kalapáccsal ölte meg édesapját (Fotó: Police)

Többször is megütötte a gyengécske, védekezni képtelen férfit. Szilágyi felesége, Humenyánszky Jolán, vagy ahogy mindenki hívta, Jolika néni is otthon volt, a szeme előtt zajlott le a borzasztó jelenet. Jolika zokogva rohant a közeli kisboltba segítséget kérni, de a tragédia sajnos elkerülhetetlen volt. A rendőrök egész nap helyszíneltek a meggyilkolt színész házánál.

A rendőrök a helyszínen elfogták a bántalmazót, a 49 éves Sz. Pétert, majd szemlét tartottak és megállapították, a férfi halálát idegenkezűség okozta. A BRFK életvédelmi osztálya Sz. Péter ellen emberölés bűntett gyanúja miatt indított eljárást – állt a rendőrség akkori közleményében.

Meglepő, hogy Jolika néni sokáig védte a gyilkos fiút, ami pszichológiai szempontból egyfajta védekező mechanizmus. Kész lett volna megbocsájtani neki, de február 6-án, egy hideg szombati napon elhunyt. 78 éves volt. Gyógyíthatatlan betegségben szenvedett. Tüdődaganatát kezelni sem lehetett, halála előtt ellátásra szorult. Miután otthona lakhatatlanná vált, Ózdra költözött a testvéréhez, majd nem sokkal később kórházba került.

Szilágyi István özvegye, Joli néni sorsa is tragikussá vált (Fotó: Ripost)

Szó volt róla, hogy szeretetotthonba kerül, de január végén ismét egy budapesti kórházba kellett szállítani, úgy leromlott az állapota.

A gyilkos fiú ügyében (akit amúgy az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tartottak), az volt a legégetőbb kérdés, hogy kiderüljön, beszámítható volt-e a gyilkosság pillanatában, vagy sem. Mára az is kiderült, hogy az volt. Áprilisban pedig jött az újabb hír, miszerint vádat emeltek ellene.

„A Fővárosi Főügyészség a jelenleg letartóztatásban lévő férfi ellen különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt vádat emelt, és indítványozta, hogy a bíróság ítélje a vádlottat életfogytig tartó fegyházbüntetésre” – olvasható a nem is olyan régen kiadott közleményben.

Ez azt jelenti, hogy egy évvel a borzalmas gyilkosság után Péter sorsa eldőlni látszik, Szilágyi István története pedig azt bizonyítja, hogy sajnos vannak olyan tragédiák, amiket nem lehet elkerülni.

Szilágyi István sírja az Új köztemetőben (Fotó: Facebook)

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?