LELKIZŐ

Szívszorító fotó: Ezt találtuk Gesztesi Károly sírjánál

Több, mint egy héttel Gesztesi Károly búcsúztatója után ismét ellátogattunk a budakalászi sírkertbe, ahol összetalálkoztunk a színész egyik rajongójával. Ica gyakran kimegy gyertyát gyújtani, ezért tűnt fel neki, hogy nemcsak ő jár ki a színészhez a temetőbe.
  • Szerző: BDF

Még mindig képtelen felocsúdni az ország Gesztesi Károly váratlan halála óta. A színész január 4-én délután, Budapest belvárosában vezetés közben lett rosszul, infarktust kapott. Utolsó erejével még a járdára kormányozta autóját, majd eszméletét vesztette. A segítség gyorsan jött, és ötven percen keresztül próbálták újraéleszteni a színészt, ám az orvosok nem jártak sikerrel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost/ Markovics Gábor

Bár a család az utolsó pillanatig titkolta, hol vesznek végső búcsút az 56 éves korában elhunyt színésztől, a megtudta, hogy Budakalászon, a Csalogány utcai sírkertben kísérik utolsó útjára. Gesztesi kiskorú gyermekeire való tekintettel zárt körű szertartáson búcsúztak el tőle. Így a színész tisztelői, távolabbi barátai, kollégái, rajongói és tanítványai sem vehettek részt a temetésen. Ők azonban mind bepótolták távolmaradásukat!

Több, mint egy héttel Gesztesi Károly búcsúztatója után ismét ellátogattunk a sírkertbe, és éppen egy rajongó, Ica ácsorgott a sírbolt előtt, aki elárulta, hogy a napokban egy fiatalokból álló csapatot látott álldogálni a sír előtt.

„Gyakran kilátogatok a művész úr sírjához, mert nagyon kedveltem őt. Még mindig nem fogom fel, hogy ilyen fiatalon ment el közülünk. Legutóbb, amikor gyertyát gyújtottam az emlékére, észrevettem, hogy két új koszorút is hoztak a sírra, és négy különböző fényképet tűztek a virágok közé. Ezeken a fotókon mind-mind fiatalokkal van a művész úr. Biztos vagyok benne, hogy a búcsúztató után néhány nappal járhattak nála a diákjai. Ha visszagondolok, láttam is itt ácsorogni fiatalokat. Ölelkezve álldogáltak. Nagyon szerethették” – mondta el Ica.

Fotó: Ripost/ Markovics Gábor

„A temetés zárt körű volt, a családon és a közeli barátokon kívül senki nem tudott elbúcsúzni tőle. De így ők is elköszöntek imádott tanáruktól, és ez nagyon szép. Egyébként feltűnt egy „köszönünk mindent” feliratú fénykép is, amin a drága színész úr és az általa szinkronizált mesehősök láthatók. Ezt egy rajongója hagyhatta itt” – folytatta az asszony, aki szinte elpityeredett, miután megpillantotta a Gesztesi hangja által életre keltett mesehős, Shrek játékfigurát.

Fotó: Ripost/ Markovics Gábor

„Ilyen orgánummal, mint ami a művész úrnak volt, százévente születik egy ember. Azt hiszem, az ő búgó, utánozhatatlan, mackós hangja miatt szerették meg a magyarok azt a ronda, zöld ogrét. Ezt bizonyítja az a pici játékfigura is, amit a sírjára raktak. Nagyon meghatódtam, amikor megláttam” – magyarázta a rajongó, aki szerint igazi zarándokhellyé vált Gesztesi Károly nyughelye.

A további fotókat megnézhetitek a napilap szerdai számában!

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókuszkocka, ami nem száraz hatású
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?