LELKIZŐ

Szívszorító vallomást tett a négy éve elhunyt Torgyán József özvegye

Torgyán József felesége, Cseh Mária egy percig sem hezitált. Elsők között regisztrált a koronavírus elleni védőoltásra. Csak azt sajnálja, hogy ezt már imádott férje, a négy évvel ezelőtt elhunyt Torgyán József nélkül kellett megtennie.
  • Szerző: Doris

Torgyán Marika a koronavírus-járvány miatt úgy döntött, teljesen bezárkózik az otthonába, a Torgyán-villába, és csak a legszükségesebb esetekben hagyja el a házat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost / Markovics Gábor

Ez a pénteki nap épp ilyen, hiszen ma van napra pontosan négy éve, hogy elhunyt imádott férje, Torgyán József, akivel 58 éven át voltak társak jóban, rosszban. Az egykori operettprimadonna egy rövid látogatást tervez a Farkasréti temetőben a 2017-ben elhunyt politikus sírjánál, majd siet haza a villába, hiszen várja azokat a munkásokat, akik szombaton elhelyezik a házon a Torgyán József emlékére alapítvány által elkészített emléktáblát!

„Nem tagadom, az évforduló napján, sőt, már előtte is, megrohannak az emlékek. Nem szeretnék erről sokat beszélni, de az tény, hogy mindenről Jóska jut az eszembe, még az esküvői képünk is itt díszeleg a falon. Ez bevallom, kicsit fájdalmas, de mindent megteszek, hogy méltó módon ápoljam Jóska emlékét” – kezdte a -nak Cseh Mária, aki azt is elárulta, mennyiben változtatta meg az életét a vírushelyzet.

Fotó: Markovics Gábor

„Csak akkor megyek el otthonról, ha nagyon muszáj, de természetesen igyekszem tenni az egészségemért. Minden reggel hétkor már ki is pattanok az ágyból, és teszek egy jó nagy sétát a kertben. Ha nagyon hideg van, akkor is elindulok, hiszen nagyon jót tesz a testmozgás a friss levegőn. Természetesen már regisztráltam is a védőoltásra. Közben arra gondoltam, ha Jóska élne, biztos együtt regisztráltunk volna” – sóhajtott Marika.

Az egykori operettprimadonna szerencsére kitűnő egészségnek örvend, pedig a férje halála után komoly szívproblémákkal küzdött. 2018 nyarán életmentő műtétet hajtottak rajta végre, a koszorúerével volt probléma. Végül sztentet, azaz egy fémhálót ültettek be az érbe, amely biztosítja a szív megfelelő működését. Azóta egy kísérleti stádiumban lévő gyógyszert is kipróbált, ami szerencsére teljesen bevált. Mária már csak azt várja, hogy megkapja a koronavírus elleni vakcinát is, amire hamarosan sor is kerülhet.

A nappaliban még mindig áll a karácsonyfa

A tágas szoba egyik sarkában még mindig ott áll az a terebélyes műfenyő, amit a politikus és Torgyán József és Cseh Mária együtt díszített fel 2016 karácsonyán, amikor utoljára töltötték együtt a szeretet ünnepét.

 

És ezeket olvastad már?