LELKIZŐ

Sokkoló vallomás: saját vérében fetrengő embert látott az utcán Szulák Andrea

A színésznő a szörnyű látvány miatt kezdett el érdeklődni az elsősegély-nyújtás iránt.
  • Szerző: Doris

Szulák Andrea a LifeTV-n futó Bréking szerdai adásában idézte fel azt a szörnyű pillanatot, amikor még gyermekként meglátott egy saját vérében fetrengő embert az utcán. Az illetőnek epilepsziás rohama volt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Sokkoló vallomás: saját vérében fetrengő embert látott az utcán Szulák Andrea

Rémes történetet mesélt el Szulák Andrea (Fotó: Ripost)

„Általános iskolás, talán másodikos lehettem, amikor az Erkel Színház sarkánál egy epilepsziás ember feküdt. Orrán, száján dőlt a vér és ott vergődött. Többen is körbeállták, de senki nem volt tétlen. Abban a pillanatban, amint az emberek észrevették, hogy ott fekszik a földön, volt, aki már stabil oldalfekvésbe tette, olyan is volt, aki felismerte, hogy ez egy epilepsziás roham, és ilyenkor valamit az illető nyelve alá kell tenni, hogy nehogy lenyelje a nyelvét, és ezt ott végignéztem hét-nyolc évesen” – mesélte megrázó élményét a színésznő, ami olyannyira nyomot hagyott benne, hogy elkezdett érdeklődni az elsősegély-nyújtás iránt.

Az anyukája adott is neki egy kis tájékoztató füzetet, Andrea pedig a mai napig úgy véli, hogy a részvét érzését gyermekkorban kell kialakítani, felnőttkorban már késő. Ennek a traumatikus élménynek köszönhető, hogy a színésznő ma sem tud tétlenül, csak úgy elmenni balesetek mellett, ha látja, hogy valaki bajban van, azonnal a segítségére siet.

A további részletek kiderülnek a szerdai Brékingből, a műsor 19 órakor kezdődik!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?