LELKIZŐ

Titkokat árult el Máté Péter rejtélyes haláláról a legjobb barát

Poór Péter fájó szívvel idézte fel a Máté Péterrel töltött időt, a kalandokat, a titkokat. Az énekes rejtélyes haláláról is beszélt...
  • Szerző: Ripost

Versengtek, de segítették is egymást. Õszinte barátságot ápoltak, titkaikat a sírig őrzi Poór Péter.

Máté Péter az élete két utolsó dalát nekem írta. Halála előtt három hónapig együtt turnéztunk, az is volt a műsor címe, hogy A három Péter. Pálfi Péter volt a harmadik, akinek csodálatos hangja volt, de mivel kísértetiesen hasonlított Koós Jánoséhoz, csak örök második lehetett, később felhagyott az énekléssel, inkább szervező lett. Először mindig ő énekelt, aztán hol Máté Peti, hol én. Amikor először láttam, ott a parkban gitározgatott egy padon. Zenészek voltunk és szellemi társak. Egyszer még egy filmben is szerepeltünk együtt.

Amikor a legendás ze­nész halála kerül szóba, hogy szívroham vagy annak következtében tü­dőembólia vitte el, Péter határozottan kijelenti:

Az égvilágon semmi baja nem volt a szívének! – mondja a Borsnak, és rá is erősít: – Nem igaz, hogy szívroham végzett vele. De az igazság soha nem fog kiderülni. Ezt csak én és még két barátja tudja. Az egyiket azóta se láttam, a másik Pálfi Peti. Tisztelem a családját, a titkát megőrzöm, megőrizzük örökre. Három nappal előtte még együtt léptünk fel. Az volt a terv, hogy nagylemeznyi anyagot ír nekem. Ebből két dal készült el, de életében már nem sikerült felvenni. Pálfi Peti hívott a hírrel, hogy meghalt. Nem akartam elhinni, rettenetesen megrázott. Úgy éreztem, a sors fintora, hogy akkor halt meg, amikor igazi sztár lett. Kiváló művész volt, de jóval megelőzte a korát. Borzasztóan megrázott a halála, ahogy Szécsi Palié és Ihász Gabié is.

 

És ezeket olvastad már?