LELKIZŐ

Ne maradj le Törőcsik Mari legkiválóbb alakításairól!

Törőcsik Mari gazdag szakmai pályája alatt számos jó filmben szerepelt. Az M5 csatornán ezentúl péntekenként a Kossuth-díjas színésznőé lesz a főszerep.
címkék:
  • Szerző: ripost

Péntek esténként Törőcsik Mari munkásságáé a főszerep az M5 csatornán, ezzel is gondozva a magyar kulturális élet meghatározó és nemzetközileg is elismert alakjának életművét.

A közmédia nézői július 2-től a nemrég elhunyt legendás színművész filmjeiből láthatnak válogatást.

Törőcsik Mari halálhíre megrázta az országot

Törőcsik Mari halálhíre megrázta az országot (Fotó: Markovics Gábor / Ripost)

Az M5 kulturális csatornán július 2-től minden pénteken drámai szerepek és kacagtató filmvígjátékok követik egymást, megmutatva a magyar színjátszás nagyasszonyának ezer arcát.

A válogatásban korai filmjei is képernyőre kerülnek, amelyekben már megmutatkozott színészi zsenialitása. A Kölyök, az Édes Anna, a Csapd le csacsi! és a Házasságból elégséges csak néhány cím az elkövetkező hetek feledhetetlen remekeiből.

Utóbbi különlegessége, hogy volt férjével, Bodrogi Gyulával játszik együtt.

Július 2-án 21.05-től a Kölyök lesz látható a Kossuth Nagydíjas művész főszereplésével. A bájos történetben a kedves, lelkes, ám megmosolyogtatóan kétbalkezes kislány beleszeret az új brigádvezetőjébe, Gordon Jóskába, aki észre sem veszi őt.

Egy alkalommal, amikor Kölyök a mellőzöttségén mereng, szó szerint elsodródik az érzelmeivel, majdnem a Dunába fullad. Szerencsére arra jár a jóképű Kondor Géza, aki megmenti, majd táncolni is elviszi.

Gordon Jóska amint meglátja a lányt a másik férfi oldalán, azonnal felébred benne a „zöld szemű szörnyeteg”. Az élvezetes vígjáték az 50-es, 60-as évek fordulójának egyik legnagyobb filmsikere volt.

Törőcsik Mari filmek péntek esténként az M5 kulturális csatornán!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?