LELKIZŐ

Különös, ami Törőcsik Mari temetése körül zajlik

A gyászoló család eddig semmilyen információt nem osztott meg Törőcsik Mari temetésének a részleteiről, de ami igazán különös, a legközelebbi barátok, kollégák, de állítólag a Nemzeti Színház sem tudja, mikor és hol lehet majd búcsút venni a legendától.
  • Szerző: rp

Hatalmas a titkolózás a 85 éves korában elhunyt Törőcsik Mari temetése körül. A gyászoló család mélyen hallgat a búcsúztatóról, a háromszoros Kossuth-díjas színésznő kollégái, barátai, de még a Nemzeti Színház sem tud semmit.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nem tudni semmit Törőcsik Mari temetéséről

Nem tudni semmit Törőcsik Mari temetéséről (Fotó: Ripost)

Hiába hívta a családot Bodrogi Gyula

Törőcsik Mari volt férje, Bodrogi Gyula telefonon kereste meg a családot, de ő sem tudott meg semmit.

„Hétfőn is kérdeztem Terézt, de nem mondott semmit. Szóljanak, ha Önök megtudnak valamit a temetésről, én is szeretném tudni” – nyilatkozta a Blikknek a színész.

Jordán Tamás sem tud semmit

„Sajnos, nincs információm a búcsúztatóról, nem tudok semmit” – mondta el a legenda legközelebbi barátja.

Törőcsik lányának egykori dadusa is szeretne elbúcsúzni, de nem tudja, ezt hol és mikor teheti meg

„Nagyon szerettük Marit, nagyon sajnáljuk, hogy már nincs velünk, rengeteget gondolunk rá, hiányzik mindenkinek. Szeretnénk tőle tisztességgel elbúcsúzni, utolsó útjára kísérni, reménykedünk benne, hogy lesz rá lehetőségünk, bár eddig még nem kaptunk tájékoztatást a temetésről. Én is, a falubeliek is nagyon szomorúak vagyunk, gyújtottunk érte gyertyát, de sokan ott lennénk, amikor végső búcsút vesznek Maritól” – mondta el Maár Teréz dadusa.

A Tiszába szórhatják a hamvait

Törőcsik Mari már évekkel ezelőtt eltervezte, hogyan búcsúzzanak tőle a szerettei.

„Végrendelkezek, ember! Xavér lejön nekem orgonálni, és egy pélyi elemista, negyedikes-ötödikes kisdiák felolvas egy Pilinszky-verset. (…) Terézre bízok mindent. A lányomban megbízom. Beszentelik a hamvaimat, aztán a Tiszába szórnak. Az az én folyóm. Ott már csak Teréz és a párja lesz a csónakban. Aztán, ahogy egy barátom, doktor Szongoth Mariann mondta, a Fekete-tengerben fogunk találkozni. (…) Maár Gyula meg én... Őt a Sugovicába szórtuk Bajánál. Az volt az ő Tiszája.”

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?