Létrehozva: 2017.11.02.

Tragédiák sora a magyar sztárvilágban

Ebben az évben mintha a sors több embert vett volna el tõlünk, mint eddig. Egymás után veszítettünk el olyan híres magyarokat, akiknek munkássága maradandó.

Senkit nem kímél az élet, népszerű politikus, üzletember, legendás zenészek, énekesek, színészek hagytak itt bennünket. Október 30-án éppen a Piramis ikonikus alapító tagja, Som Lajos. Gyújtsunk egy gyertyát értük!

Aradszky László utolsó óráiban a rajongóival beszélgetett

Október 8-án, vasárnap este, tévénézés közben hunyt el Aradszky László. Az első magyar aranylemezes előadó 82 éves volt, ám fiatalos lendületéből élete utolsó napjáig nem veszített. A halálát megelőző napon még koncertezett, azon a bizonyos vasárnap estén ennek az eseménynek a fényképeit töltötte fel a Facebook-oldalára. Még váltott néhány szót a rajongóival, majd leült a tévé elé. Felesége, Éva asszony a szomszédos szobában tartózkodott, mert egy másik műsort nézett. Amikor bement a férjéhez, hogy váltson vele néhány szót, az énekes már nem élt.

Schubert Éva csendben elaludt

A Kossuth-díjas színésznő 86 évesen, ez év júliusában hunyta le örökre a szemét. Évek óta betegeskedett, súlyos csontritkulása és csípőműtéte miatt élete utolsó hat évét kerekesszékben töltötte. Bár fizikailag rendkívül leépült, szellemileg végig ép maradt, türelemmel és méltósággal viselte a megváltozott állapotát. A szűnni nem akaró kínok ellenére is gyakran fogadott vendégeket, színészpedagógusként a tanítást sem hagyta abba, közvetlen szomszédjával és barátaival pedig minden nap hosszas beszélgetéseket folytatott. Halála előtt néhány nappal még jó barátnőjével, Pásztor Erzsivel beszélt telefonon, egy forró júliusi napon azonban az égi teátrumba távozott örökre.

Klapka György születésnapján még vidáman táncolt

Az aranyember pár nappal 88. születésnapja után, január 4-én hirtelen rosszul lett otthonában és elhunyt. Pedig pár nappal előtte még kollégáival, barátai­val, családtagjaival mulatott születésnapi buliján, majd kicsattant az egészségtől, vígan mulatott. Ezért halálhíre mindenkit sokkolt. Január 20-án, több mint százan kísérték utolsó útjára. Az aranyember utolsó kívánsága teljesült: édesanyjával egy sírban fekszik.

Torgyán József békésen elaludt

Már két héttel a volt agrárminiszter halála előtt lehetett sejteni, hogy nagy a baj. A Független Kisgazdapárt egykori elnökét ugyanis akkor már szív­problémával, súlyos vashiánnyal, valamint tüdőgondokkal kezelték a Kútvölgyi Kórházban. Ám hiába engedték haza az egykori politikust, állapota csak egy rövid időre javult. Torgyán József családja ezért összegyűlt XII. kerületi otthonukban, ott voltak mellette végig. A mindig jókedvű politikus január 22-én hunyt el, 85. életévében.

Hosszan tartó betegség után ment el a komika

Kilencvenéves korában, augusztus 27-én hunyt el Lorán Lenke. A színésznő halála előtt hosszú hónapokat töltött kórházban. Februárban műtéten esett át, utána sokáig lábadozott intenzív osztályon. A Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja volt. A hatalmas életkedvvel bíró, jó humorú művésznőt a legtöbben komikaként ismerték, pedig játszott komolyabb szerepekben is, emlékezetes alakításai mai napig mindenkit megnevettettek.

Hirtelen hunyt el a legendás zenész

Január 19-én éppen az egyik koncertjére készült Vida Ferenc, a próbateremben elesett. Azonnal kórházba vitték, kétszer is megműtötték. Végül mentőhelikopterrel szállították át Budapestre, de útközben megállt a szíve. Vida az 1972-ben megalakult Lord zenekar vezetője volt egészen 2005-ig, amikor hangos viták közt vált ki az együttesből. Utána alapította meg saját zenekarát. Vida Ferenc 67 évet élt.

Barátai elől is titkolta súlyos betegségét Kékes Zoltán

Egy nappal zenészkollégája, Vida halála után a Dolly Roll együttes frontembere feladta a harcot a szervezetét megtámadó súlyos kór ellen. A 67 éves Kékes Zoltán, Sziszi nem akarta, hogy aggódjanak érte, így csak családtagjai és legközelebbi barátai tudták, milyen komoly betegséggel küzd a zenész. 1983 óta ő volt a Dolly Roll gitárosa, vezetője és egyben menedzsere is. Dolly képtelen fel­dolgozni kollégája elvesztését.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

80 évvel ezelőtti kép került elő Terence Hillről

origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

borsonline.hu

Kerényi Miklós Máté megtörte a csendet: ezért távozik valójában az Operettszínháztól

hirtv.hu

Donáth Anna: „Büszkén vállalom, hogy az Orbán-kormánnyal szembeni jogállamisági eljárások egyik kezdeményezője a Momentum"

ripost.hu

Fontos bejelentést tett Csuti, fotóval mutatta meg

hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

mindmegette.hu

Kokaint találtak a népszerű diszkontlánc üzleteiben, gépfegyveres rendőrök szálltak ki a helyszínre

ripost.hu

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

ripost.hu

"Visszaeső bűnöző vagyok" - szabálysértést követett el a Házasság első látásra Petrája

ripost.hu

Hivatalos: megvan, mikor nyit pontosan a budapesti Primark

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Szabadlábon: Közleményt adott ki a rendőrség Kis Grófo apjának sírjáról

LELKIZŐ

„Nagyon nehéz ez most nekünk” – megszólalt a TV2 kilakoltatott sztárja

LELKIZŐ

Molnár Anikó őszinte vallomást tett a szerelemről

LELKIZŐ

Gyászol a királyi család: holtan találták a hercegnő egykori szerelmét