LELKIZŐ

Trokán Péter még mindig nem épült fel teljesen a koronavírusból

Otthoni tornával és hosszú sétákkal próbálja erősíteni magát a színész.
  • Szerző: Ripost

Bár telnek-múlnak a hetek, Trokán Péter még mindig nem épült fel teljesen a koronavírusból. A színész az elmúlt év végén fertőződött meg, és végül kórházba is került. A vírus Trokán tüdejét támadta meg, oxigénnel kellett segíteni a légzését, de végül a színész szervezete legyőzte a betegséget, így két hét után elhagyhatta a kórházat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

„Nagyon hálás vagyok az orvosoknak, az ápolóknak, fantasztikus munkát végeztek és mindvégig emberségesek maradtak„ – emlékezett vissza a Blikknek a kellemetlen napokra Trokán Péter, aki bízik benne, maga mögött hagyta a koronavírust. A fertőzés viszont annyira igénybe vette a szervezetét, hogy meglehetősen lassan halad a felépülés.

„Az ijedelem már elmúlt, szerencsére jól vagyok, és remélem, többé nem leszek beteg. Próbálok gyógyulni, de azt mondták, ez akár másfél vagy két hónapig is eltarthat” – sóhajtott a színész, aki jelenleg semmilyen formában nem próbál, a tervek szerint márciusban kezdene el dolgozni a székesfehérvári Vörösmarty Színházban.

„Még van másfél hónapom felépülni. Tulajdonképpen jól vagyok, de az erőm még egyáltalán nem tért vissza. Nagyon hamar elfáradok, mindentől kifulladok, szinte alig csinálok valamit és máris ólmos fáradtság tör rám, ami ellen csak küszködök” – magyarázta Péter, aki minden erejét megfeszítve próbálja visszanyerni a kondiját. Otthon tornázik, próbál mozogni, és nagyokat sétál. „Éveken keresztül jártam reggelente úszni, az fantasztikus érzést és jó állóképességet is adott. Ez most nincs, de valószínűleg egyelőre nem bírnám a korábbi tempómat. Szépen lassan lépegetek előre, de a rendszeres sport hiányzik, hiszen az adta meg azt az érzést, hogy élek és energikus vagyok.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?