LELKIZŐ

Tüdőbeteg édesanyját félti a vírustól Keresztes Ildikó

Bár Keresztes Ildikó kifejezetten jól viseli a koronavírus miatt kialakult helyzetet, 80 éves édesanyját nagyon félti, a széltől is óvja. Ez persze érthető, hiszen Éva néni asztmás és a tüdeje sem százszázalékos, ezért semmiképp nem hagyhatja el a lakást.
  • Szerző: Doris

Keresztes Ildikónak nem volt más választása, rá kellett parancsolnia 80 éves édesanyjára, hogy semmi esetre se hagyja el a lakást a koronavírus-járvány idején.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Az énekesnő aggodalma nem légből kapott, Éva néninek ugyanis nagyon gyenge a tüdeje.

„Anyukám 80 éves, épp annyi, mint Tina Turner, és ugyanannyira pörög. De most neki is le kell lassulnia, főleg, mert komoly veszélynek van kitéve. Nem elég, hogy asztmás, volt egy nagyon komoly tüdőgyulladása vizes mellhártyagyulladással. Ez hagyott nyomokat, még most sem százszázalékos a tüdeje. Könnyebben megfázik, megfújja egy kis szél, és máris antibiotikumot kell szednie. Ezért megmondtam neki, hogy nem léphet ki a lakásból, még a szomszédokkal sem csacsoghat. Szerencsére fegyelmezetten viselkedik és roppant pozitív, nem tudom úgy felhívni, hogy ne hahotázzon a telefonba” – kezdte a -nak Ildikó, aki természetesen rendszeresen bevásárol az édesanyjának, aki a testvérével él együtt. Sőt, az énekesnő néha még imádott kiskutyáját is átviszi az anyukájához egy kis időre, miután gondosan letörölte a tappancsát.

Az énekesnő azt is elárulta, ő kifejezetten jól viseli a jelenlegi helyzetet és igyekszik az ismerőseibe is lelket önteni.

„Most én öntöm a lelket másokba! A magam részéről azért viselem jól ezt a helyzetet, mert elég szélsőséges vagyok. Tudok iszonyatosan pörögni, de ugyanakkor nagyon le is tudok állni, akár hónapokra! Nyilván ez most egy extrém helyzet, de próbálom a jó oldalát nézni. Például rengeteg olyan dolgot csinálok, amire az elmúlt években nem volt időm. Vagy ha lett is volna, már túl fáradt voltam hozzá. Most végre van időm kiszortírozni a rengeteg holmit, ami az évek alatt összegyűlt” – mondta nevetve Keresztes.

 

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?