LELKIZŐ

Új módszerrel mentették meg a rákkal küzdő magyar színész életét

Székhelyi József isteni szerencsének tartja, hogy nem két évvel korábban diagnosztizálták nála a tüdőrákot, hiszen akkor a biztos és gyors halál várt volna rá.
  • Szerző: Buster

Székhelyi József fél évvel ezelőtt tudta meg, hogy szervezetét megtámadta a rák egy igen gyors lefolyású és agresszív, áttéteket képző formája. A lesújtó diagnózis után szinte azonnal megkezdődött a célzott kezelés, amire egy-két évvel korábban nem lett volna lehetőség.

Az eljárás - elmondása szerint - ugyanis még nem létezett. A színész a vasárnap este adásba kerülő Esti Frizbi felvételén beszélgetett Hajdú Péterrel arról a csodáról, amit orvosainak és a gyors reagálásnak köszönhet.

"Tavaly októberben, nem sokkal a diagnózis után, hat liter folyadékot csapoltak le a tüdőmből, hogy kiderüljön, a rengeteg tüdőráktípus közül melyik is az, ami ellen harcolnunk kell. Ekkor derült ki, hogy nekem úgynevezett mirigyhámrákom van."

Ez a betegség 2015 előtt néhány hét alatt vitte el a betegeket, gyógyíthatatlannak számított.

"Ennek ugyanis az a tulajdonsága, hogy az anyaráksejt, ami remekül érzi magát a tüdőben, áttéteket küld a tüdőmirigyekbe, amik szó szerint megfojtották a betegeket”

– mesélte megrázó őszinteséggel az ATV stúdiójában Székhelyi, akinél a forradalmi módszer hatásosnak bizonyult, és ha csak halkan is, de már ki meri mondani: szervezetéből eltűnt a rák.

"Ez egy speciális, platinaalapú koktél, nagyon jó eredménnyel kezeli ezt a fajta betegséget. Voltaképpen egy méreg, amiről azt lehet tudni, hogy a ciánnál egy kicsivel erősebb gyógyszer."

Hogy jelenleg hol tart a gyógyulás és mi az új kezelés, ami hatásosnak bizonyult a színésznél, arról a %% napilap pénteki számában olvashatsz.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?