LELKIZŐ

Vérségi kapcsolat volt Paudits Béla és segítője, János között?

Volt egy férfi Paudits Béla életében, akinek szerepe sokáig tisztázatlan volt a nyilvánosság számára. János az utolsó két évtizedben hûen ápolta a Jászai Mari-díjas színészt, ám kapcsolatukat többen félreértették. Ez nem is meglepő, hiszen a férfi vele élt, és szoros bizalmi kapcsolatban álltak egymással.
  • Szerző: Ripost

De kicsoda valójában János, Paudits Béla örökségének várományosa? Paudits a nyolcvanas években ismerte meg és karolta fel az akkor húszéves férfit, aki egy bárban szólította meg az akkor már ismert színészt.

"Ahogy megláttam, éreztem benne, hogy valamiféle rokonságban vagyunk. Ezért hiszek benne, hogy ő a gyermekem. Mintha a rég elfeledett fiammal beszélgettünk volna" - idézte fel az első találkozás pillanatait könyvében Paudits. A színész komolyan hitt abban, hogy János a vér szerinti fia, aki egy futó kalandjából született, és véletlenül épp mellé sodorta őt az élet.

"Életkora miatt nem tartom kizártnak azt sem, hogy az én fiam lenne, ennek még a jövőben utána is szeretnék járni."

A fiú sokáig amolyan kisegítő volt a Paudits által működtetett Fészek Klubban, és egy ideig nem is figyelt rá igazán. Később tudta csak meg, hogy Jánosnak senkije nincs, intézetben nőtt fel és a munka végeztével alkalmi szálláshelyeken húzza meg magát. Mivel addigra Pauditstól már elköltözött a felesége, Marika, akitől 1996-ban született Emília nevű lánya, felajánlotta neki, hogy költözzön hozzá.

"Egy férfival élek együtt, de Jánoska nem a szeretőm! Nem is volt, s nem is lesz az soha. Valóban csak a fiamként tekintek rá. Mindig jött velem, akárhova költöztem. Biztos a szomszédok is felfigyeltek eleinte erre, de ahogy megismerték, mindenki megszerette, és rájöttek, hogy szó sincs holmi bűnös kapcsolatról" - mondta el a könyvében a színész. Végül Paudits egy kórházban talált munkát Jánosnak, aki otthon hűségesen ellátta a színészt és felügyelt rá, hogy rosszabb pillanataiban ne forduljon maga ellen.

Sorozatunk következő részéből kiderül, hogy a színész mégis megkísérelte az öngyilkosságot.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?