LELKIZŐ

Kiderült, ezért nem lett öngyilkos a börtönben a Viszkis

A Viszkis többször is úgy érzete, hogy jobb lenne feladni, de végül mégsem tett kárt magában.
  • Szerző: Angie

Ambrus Attila 13 évet és két hetet töltött a rácsok mögött. Ez idő alatt többször is megfordult a fejében az öngyilkosság gondolta és sokáig másokat hibáztatott a sorsa miatt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Viszkis börtön öngyilkos

Elárulta, miért nem lett öngyilkos a Viszkis (Fotó: Bánkúti Sándor/ Bors)

A Viszkis rengetegszer elmondta már, hogy odabent olimpiákban mérte az időt és miután rájött, feleslegesen okol másokat, csak arra koncentrált, hogy ne legyen az apjának igaza, aki egész gyerekkorában azt hajtogatta neki, hogy a börtönbe fog megrohadni.

„Egy újságból tudtam meg 2002 őszén, hogy meghalt az édesapám. Ez azért volt szürreális, mert már 8 éves koromban azt mondta, hogy a börtönben fogok megrohadni. Ezt minden héten legalább háromszor megkaptam, mert bűn rossz gyerek voltam. Amikor meghalt, előtte két nappal kaptam meg a jogerős 17 évet, és akkor megvilágosodtam, hogy az öregnek igaza volt. Arra is rájöttem, hogy ha nem szeretném, hogy ő győzzön a mi csatánkban, akkor változtatnom kell. Nem engedhettem, hogy teljesüljön a próféciája. Ez adott erőt a leggyengébb pillanataimban is, így inkább elfoglaltam magam és mesterséget tanultam” – mondta a Viszkis.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?