SHOWBIZ

Jon Lordnak tett ígéretét váltotta valóra Leslie Mandoki

Nagykoncertet ad Leslie Mandoki, a világhírű magyar zenész és producer zenekara, a Mandoki Soulmates augusztus 21-én Budapesten, a Szent István Bazilikában.
  • Szerző: Buster

Nem pihen Leslie Mandoki világsztárokat jegyző dzsesszrock együttese, a Mandoki Soulmates. Augusztus 21-én, szombaton a budapesti Szent István-bazilikánál ad ingyenes lemezbemutató koncertet a nemzetközi szupergroup, amelynek zenei anyagát Bartók Béla zenei öröksége ihlette.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost/ Szabolcs László

A Németországban élő magyar zenész ráadásul vendégeket is hívott a különleges alkalomra: Al Di Meola és Mike Stern gitáros, Tony Carey billentyűs, Bill Evans szaxofonos, Randy Brecker és Till Brönner trombitás, valamint Richard Bona basszusgitáros lépnek mellette a színdapra. A hazai kiválóságok közül pedig Szakcsi Lakatos Béla és Charlie is csatlakoznak a lemezbemutatóra. A Magyar Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett zenész az M5 kulturális csatorna Librettó című műsorában vendégeskedett a koncert kapcsán, ahol elárulta, régi álmukat valósul meg a Bartók tiszteletére írt nagyszabású progresszív rock szvittel.

„Legelőször 18 évvel ezelőtt merült fel, hogy Bartók életművét feldolgozzuk. A zenekaromban akkoriban még Peter Frampton és Greg Lake gitároztak, Jack Bruce basszusgitározott és Jon Lord volt az orgonista. A turné egyik estéjén utóbbi megkérdezte, hogy »Leslie, neked pesti srácként mi a kötődésed, a lelki kapcsolatod Bartók Bélával?«. Csak annyit tudtam mondani neki, hogy a Mikrokozmoszra nőttem fel az óvodában” – humorizált az M5 műsorában Leslie Mandoki, aki akkoriban fogadta meg zenésztársainak, hogy egy nap mindenképpen írni fog dalokat Bartók zeneiségére hangolva.

Leslie Mandoki

Fotó: Ripost/ Szabolcs László

„Sajnos, már sem Jon Lord, sem Greg Lake nem élhette meg azt, hogy ez a projekt megvalósuljon. Mindketten elvesztették a harcot a rákkal szemben, de én megígértem, hogy megcsinálom. Két és fél évvel ezelőtt neki is mentünk és megvalósítottuk. A világjárvány, a globális krízis sem állított meg minket” – emelte ki Mandoki, aki világsztár barátaival online keretek között, a maguk bevallása szerint őrült megszállottsággal készítették el az Utopia for Realists című albumot. A további részleteket az augusztusi koncertről a Librettó idézett adásából ismerhetik meg az érdeklődők.

Librettó – minden hétköznap 19 órától az M5 műsorán!

A korábbi adások 60 napig korlátlanul visszanézhetők a Médiaklikk.hu weboldalon

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?