SZTÁR

Majka minden ózdi barátja sitten ül

A rappernek 2002-ben sikerült kitörnie Borsodból. Nem hiába érzi magát szerencsésnek a sztár.
  • Szerző: Ripost

18 évvel ezelőtt az ózdi gettóból indult Majoros Péter.Kezdetben valóságshow szereplő volt, majd rapper és tévés személyiség lett belőle.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Majka néven vált közismertté, ValóVilág első szériájának a szereplőjeként. Kétségtelenül ő vala holt legsikeresebb haza valóságshow hős-írja a Bors.

Fotó: Markovics Gábor

Most kicsit visszaugrott az időben, és megdöbbentő őszinteséggel mesélt arról: ha Ózdon marad, akár börtönben is végezhette volna.

„Nem titok, hogy életem nagy részét sokáig a barátaimmal, az utcán éltem. Pa­nelgyerekek voltunk, és kisebb hadsereget verbuváltunk délutánonként, aztán a szüleim válása után elköltöztünk Ózd másik részére. Ekkor baráti társaságot is váltottam, és az új társaság, így visszagondolva, nagyon veszélyes csapat volt. Mára a kilencven százalékuk ki-be jár a börtönből, sokan életellenes bűncselekmények miatt„ – mesélte Peller Mariann Sorsunkban gyermekeink jövője című műsorának vendégeként Majka, aki úgy véli, a közege mindenkit, így őt is formálta és meghatározta.

Fotó: Markovics Gábor

„Van bennem egyfajta félelem, hogy soha többé nem akarok csóró lenni, és visszakerülni oda, ahonnan jöttem” – osztotta meg aggodalmait a közönséggel a nagydumás tévés, aki saját, bandázós gyerekkorából kiindulva már most ügyel rá, hogy a nyolc- és négyéves fiai jó társaságban legyenek, és semmi ne gátolja a fényes jövőjüket.

„Hangos voltam, mindenben benne voltam, de mindig tudtam, hogy vannak határok. Volt bennem egy egészséges gát, de fiatalon sok esetben nehéz jól dönteni. Ezért is költöztem el a családdal a belvárosból egy csendesebb környékre, Fótligetre. Ugyanis tudom, ha Marián és Olivér ezzel a Majoros-féle vérmérséklettel a XIII. kerületi lakótelepen nő fel, az nekem rövid távon agyvérzést és infarktust okoz„mondta humorosan a műsorvezető, aki mesélt arról is, hogy egyáltalán nem bánta volna, ha a szülei egykor elvárásokkal bombázzák ahelyett, hogy hagyják, legyen a maga ura. Egy tanár ismerőse ugyanis azt mondta Majkának, ha a fővárosba, egy olyan családba születik, ahol követelnek tőle, ezzel a habitussal remek ügyvéd vagy politikus vált volna belőle.

Fotó: Sulyok László

Elmondta azt is a rapper, hogy múltjának rázósabb időszakai még ma is fel-fel derengenek neki, és ilyenkor szorongás fogja el. Szerencsésnek érzi magát, hogy nem jutott barátai sorsára, képes volt kitörni, és karriert építeni.

„De félreértés ne essék, ennek a vidéki létnek, és a nyolcvanas-kilencvenes évek gyerekkorának, azért megvolt a maga szépsége is” -tette hozzá.

Majka egyébként Peller Ma­riannal és Domján András hipnotizőrrel pont elhunyt édesanyja 66. születésnapján beszélgetett. Szó esett arról is, mennyi önkontroll és higgadtság kell ahhoz, hogy az igazságérzete ne törjön nap mint nap felszínre. Majkának ugyanis az ország egyik kedvenc tévéseként és legmenőbb előadójaként is akadnak rossz napjai, bosszantó hétköznapi nehézségei, például hogy sustorognak mögötte a rosszakarói, keresztbetesznek az irigyei. De míg beszélgetőpartnerének, Mariannak a stressz hasfájásban tör felszínre, addig Majkának egészen máshol.

La Mancha Lovagja musical két részben ( Operett színház )
Fotó: Markovics Gábor

„Folyamatosan, naponta csatákat vívok a fejemben, ami nálam például szívproblémákat okoz„ – komorodott el egy pillanatra a rapper, aki mégis optimistán zárta gondolatit: bár hajlamos rá, szerinte nem kéne „túlagyalni” az életet.

És ezeket olvastad már?