Létrehozva: 2020.09.19.

Megénekelteti a világot járvány idején Mándoki László

Lehetőséget is lát a koronavírus-járványban a világhírű magyar zenész. Egyedülálló akciójával egy hatalmas közös éneklésre buzdít, világsztárok társaságában Mándoki László.

A mostani járvány a társadalmi összetartás valódi próbaköve – vallja Leslie Mandoki, akinek új duplaalbuma szeptember közepén került a magyar boltokba, Living in the gap és Hungarian Pictures címmel.

Fotó: Sulyok László

Az első korongon szereplő dal, a Wake up című nóta pedig rögtön az összetartozás himnusza lett: a Németországban és Amerikában élő, magyar származású világhírű zenész most arra buzdít mindenkit, hogy hallassa a hangját! 35 Grammy-díjjal rendelkező csapata most szerte

a világon emberek millióit kéri, hogy énekeljék együtt a Mandoki Soulmates tagjaival a szerzeményt, így fejezzék ki összetartozásukat, akaratukat a világ jobbítására.

A közös dal az emberek egységének szimbóluma lesz, a hangokból és mozgóképekből összeálló klip pedig az összefogás jelképe.

A lemezen olyan világsztárok szerepelnek, mint Bobby Kimball, Chris Thompson, Ian Anderson, Al Di Meola, Jack Bruce, Richard Bona, Cory Henry, vagy Randy Brecker.

Aki csatlakozna hozzájuk, a közösségi médiában és a videómegosztókon megtalálja a Wake up című dalt. A saját verziót, amit otthonában egy mobiltelefon segítségével bárki elkészíthet, a művész stúdiójának kell emailen elküldeni a [email protected] címre, ha be szeretne kerülni az új klipbe és a világsztárokkal együtt énekelni.

„A zene a legnagyobb egyesítő erő a világon. Csak összetartással tudjuk legyűrni a válságot, a családot, a munkát és az embereket a középpontba helyezve a kapzsiság és az egoizmus, valamint az ezeket kísérő közöny helyett” – mondja Leslie Mandoki.

A klímaváltozás, a világ sok helyén az éhezés, az újraindult atomfegyverkezés, a rasszizmus, a tengerek állapota; a kaszinókapitalizmus által okozott károk, lehetetlen akár csak felsorolni a világunkat fenyegető veszélyeket. Bár úgy tűnik, a koronavírus ezeket háttérbe tolja, valójában ez egy lehetőség is a dolgok végiggondolására.

Az összes további információ magyarul is megtalálható a zenekar közösségi média oldalain:

 

Aki valójában Freddie Mercury-nek megtanította a Tavaszi szél című népdalt Farkas Zoltán újságíró, Hegyi Gyula, Kapuvári Gábor, Aczél Endre és felesége – többekről hallani, hogy ő tanította meg a Queen énekesének a híres magyar népdalt, melyet aztán Freddie Mercury 1986-ban elénekelt a Népstadionban. A szöveget vagy a kiejtést minden bizonnyal itt Magyarországon véglegesítette az említett kollégákkal a sztár, de a dallamot először a müncheni Piroska magyaros vendéglőben Leslie Mandokitól hallotta Freddie, a sztár születésnapi bulijában. A magyar zenész és producer nótáját egy cigányzenész játszotta el, Mercury-nek pedig annyira megtetszett, hogy rögtön elénekeltette azt Mandokival, többször is egymás után. Leslie a szöveget is lejegyezte neki fonetikusan – minden bizonnyal ezekkel a jegyzetekkel és a dallammal a fejében érkezett már a híres énekes a magyar fővárosba.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

origo.hu

Karácsony Gergelyt nem érdeklik a budapesti utasok

life.hu

Alig ismerik a brit király család üdvöskéjét, aki "többet ér", mint Katalin hercegné gyerekei együttvéve

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

origo.hu

Tíz férfival csókolózott Anne Hathaway

mindmegette.hu

Ezek a leghatásosabb természetes szerek a levéltetvek ellen

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Zokogásban tört ki az időutazó: borzalmas jövő vár ránk

ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

90 milliós luxusautót vett Gáspár Laci

SZTÁR

Elképesztő fotók! Undorító, félelmetes állatokkal fotózták a TV2 sztárjait - galéria

SZTÁR

Anne Hathaway: Üzemanyagként tekintettem az alkoholra

SZTÁR

Szente Vajk: Magyarul vallok szerelmet

SZTÁR

Így van most a magyar együttes kórházba került sztárja

SZTÁR

Összeszorul a szív, így néz ki húsvét után Berki Krisztián sírja - fotó

SZTÁR

Zokogva omlott össze a Next Top Model Hungary versenyzője

SZTÁR

Hoppá! Összejött az Exatlon két sztárja?