SZTÁR

Megoperálták Rubint Rékát, Norbi vitte a klinikára

Villámgyors szemmûtétet hajtottak végre Rubint Rékán. A sztáredző egy éven át halogatta a beavatkozást, de most végre rászánta magát.
  • Szerző: Ripost

Rubint Réka jó 20 éven keresztül viselt kontaktlencsét, de szervezete régóta tiltakozott ellene. Rendszeresen begyulladt a szeme, sőt idén nyáron odáig fajult a helyzet, hogy már egyáltalán nem tudta felhelyezni a kontaktlencsét, ekkor szemüvegre váltott.

Norbi már tavaly erősen aggódott Réka látásáért, ezért egy évvel ezelőtt karácsonyra - úgymond - egy szemműtéttel lepte meg. "Szinte napról napra csúnyább lett a szeme. Kontaktlencsét elvileg tíz évig lehet viselni, de ő már húsz éve hordta!

Elképesztő, mennyire kikészült tőle a szeme! Féltettem, akartam, hogy rendbe jöjjön!

Ráadásul a műtét egy évre való kontaktlencse árából kijön, nem volt kérdés, hogy megéri" - árulta el Norbi, aki attól kezdve nem hagyta békén a feleségét, mindenáron orvoshoz akarta vinni.

Csakhogy Réka egy éven keresztül húzta, halogatta az operációt, amit végül ma délután hajtottak végre a Sasszem Klinikán. 

"Mivel mindkét szememet operálni kellett, ezért nagyon sokszor át kellett gondolnom, vállalhatom-e a dolgot. Féltem a műtéti kockázatoktól, hiszen három gyermek édesanyja vagyok. Az egyik szemem mínusz 2-es, a másik mínusz 2,5-es dioptriájú volt.

Autót vezetni még tudtam szemüvegben, de edzést tartani nem. Ráadásul szemüvegben szédültem.

Egyre több érv szólt a műtét mellett, de fontos volt, hogy illeszkedjen életvitelemhez a beavatkozás. Végül a lézeres szemműtétek közül az úgynevezett "femto" eljárást választottuk. Ez a legújabb lézeres technikát alkalmazza, igen kíméletes a szemhez és utána a leggyorsabban folytatható ez eredeti életvitel, akár a sport is."

Réka a műtétet követően napszemüveget visel, három órán át csukva kell tartania a szemét. Fél 7-7 körül azonban már kinyithatja, és akkor már élesen fog látni.

"Jól sikerült a műtét, jól érzem magam. Az első időszakban nagyon kell vigyáznom a szememre, szigorú rendben műkönnyet és antibiotikumot kell belecsepegtetnem. Kímélni fogom magam, de a 24 órás pihenést és kontrollt követően már újra futhatok és az edzéseimet is megtartom majd. Az orvos tanácsára sok folyadékot kell innom és egy hétig nem sminkelhetek. Ennek nemcsak én örülök, hanem Norbi is." - árulta el Réka.

 

És ezeket olvastad már?