HŰHA

Megszólalt Jimmy egykori technikusa: Ha tudtam volna, hogy ez lesz...

Vona Károly olyannyira bekerült a „belső körbe”, hogy a legendás énekes gyakran bízta rá azt a fegyvert, ami végül 2001. január másodikának hajnalán a halálos sérülést okozta…
  • Szerző: Buster

Nem volt könnyű a húsz éve tragikus körülmények között elhunyt Zámbó Jimmy bizalmába férkőzni, hiszen a látszat ellenére elég zárkózott ember volt. Egykori technikusa ezért is különösen büszke arra, hogy sikerült bekerülnie abba a belső körbe, amelynek tagjaiban a király maradéktalanul megbízott. Vona Károllyal Zámbó Jimmy síremlékénél találkoztunk, hiszen a férfi is ott volt a tragikus évforduló alkalmából tartott megemlékezésen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

„Jimmyvel a Dáridó kapcsán „jöttünk össze” illetve a Három Királyok 120 állomásos turné alatt voltam a technikusa, vagyis nagyjából két évvel a tragédia előtt lettünk kollégák és jó barátok” - kezdte a -nak a technikus, aki többször is bulizott a királlyal a fellépések után.

A legendás énekes olyannyira bízott benne, hogy gyakran bízta rá a koncertek alatt azt a bizonyos fegyvert, ami húsz évvel ezelőtt végül kioltotta az életét.

„Nehéz volt bejutni a bizalmi körébe, de akit beengedett, azt hatalmas becsben tartotta. Nekem ez sikerült és erre amíg élek nagyon büszke leszek. Járhattam a csepeli házában, ahol megmutatta féltve őrzött kincseit, mint például az aranyozott römikártya paklit, vagy éppen a díjait, arany és platinalemezeit. Amíg együtt dolgoztunk szó szerint én voltam a fegyverhordozója, vagyis a fellépéseken gyakran rám bízta azt a bizonyos Berettát, hiszen a színpadra sosem vitte magával, és az öltözőben sem akarta őrizetlenül hagyni. Ha azokban az időkben előre láttam volna a jövőt, biztosan nem adom neki vissza azt az átkozott pisztolyt” - mondta lapunknak Vona Károly, aki még ma is gyakran gondol arra, hogy hányszor tartotta kezében azt a bizonyos pisztolyt…

Hazugság hazugság hátán…

Zámbó Jimmy egykori technikusa 1969-ben kezdte a szakmát, dolgozott a hazai zenei elit színe-javával. Így pontosan tudja, hogy milyen történeteknek van valóságalapjuk és melyek azok, amelyek minden szava kitaláció. „Az az igazság, hogy még húsz évvel a tragédia után is fel tudom húzni magam, ha olyasmiket hallok Jimmyről, aminek köze nincs a valósághoz.. Ezek már akkor is terjedtek, amikor még életben volt, ő egy részüket szerette, jókat nevetett rajtuk, hiszen úgy tartotta, hogy ezek csak növelik a nimbuszát...”- mondta Vona Károly.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?