Létrehozva: 2021.01.23.

Nem tudta elengedni élete szerelmét: Hofi özvegye támogatta Sas József összetört feleségét

Sas József feleségében legjobb barátnője, Hofi özvegye próbálta tartani a lelket.

Péntek délben szerettei és rajongói végső útjára kísérték Sas Józsefet. A nagy nevettető búcsúztatója zárt körű volt, csak a legszűkebb hozzátartozói tarthattak a gyászmenettel, s lehettek ott, amikor a koporsót a földbe helyezték.

Komjáti Zsuzsa, a nagy nevettető felesége még a gyászolók érkezése előtt a koporsót simogatva búcsúzott férjétől. Zsuzsát a korán érkező Hofi Ildikó zökkenti ki, mellé lépve átöleli, majd az egész esemény alatt szorosan tartja. Szükség is van a támogatására, felesége szemmel láthatóan nem tudja elengedni élete párját. Sas József temetésén három jó barát mondott beszédet. Beregi Péter, Heller Tamás és Gálvölgyi János.

„Egy színész csak a színpadon él, ha onnan lelép, olyan, mint a többiek. Személyi és taj-szám, kórházban legfeljebb „ketteske”. Te nem adtad fel ilyen könnyen, nem tudom, tudtad-e, amit mindannyian sejtettünk, legyünk őszinték: tudtuk, hogy ebből a helyzetből nem lesz „Sasazértis”. De azt szuggeráltad, hogy nem szabad feladni, sikert kell csinálni” – mondja Gálvölgyi.

Heller Tamás a beszéde végén nem bírja visszatartani a könnyeit, az utolsó szavakat már sírva mondja.

„Mi félszavakból megértettük egymást. Csak abban nem értettünk egyet, hogy kell egy poént, pláne a slusszpoént elmondani. Te mindig erőteljesen, felfelé hangsúlyozva csináltad, én ejteni szeretem. Ezen aztán mindig parázs vita volt köztünk. Hiába mondtam, hogy úgy, ahogy te kéred, az neked áll jól. Nekem meg a másik. Lassan befejezem, tudom, most kell jönni a slusszpoénnak. De egy ilyen tevékeny, izgő-mozgó embernek, hogy mondjam az utolsó mondatot? Egy biztos: sem felfelé, sem lefelé. Hanem, csak úgy egyszerűen, őszintén, fájó szívvel: Nyugodj békében!”

Az özvegyet végig a karjaiban tartó Hofi Ildikó rengeteget köszönhet Sas Józsefnek.

„Több mint húsz éve ismerem Józsit, Gézám által a hatvanadik születésnapján ismertem meg – mesélte Hofi özvegye a Borsnak. – Számomra ő volt és marad az elegancia, a fittség és a barátság mintaképe. Csodálatos ember volt, az ajtaja mindig nyitva állt a barátok előtt.

Nagyon sok időt töltöttünk együtt, neki köszönhetem az életem egyik legnagyobb ajándékát, Zsuzsát, a legjobb barátnőmet. Természetes volt, hogy ma is mellette állok, támogatom. Bárcsak többet tehettem volna érte, értük! Ha Józsi nem kap agyvérzést, állítom, hogy 150 évesen kellett volna agyoncsapnunk, olyan jó kondiban volt!” - nevette el magát.

„Néhány éve a Kongresszusi Központ lépcsősorán szaladt utánam csak azért, hogy máshova üljünk. Amikor utolért a körülbelül kétszáz méteres sprint után, döbbentem bámultam rá: Te nem lihegsz Józsi? Nem fájnak a térdeid? Ő csak nevetett. Fitt volt és életigenlő. Amikor már másfél éve feküdt a betegágyában, meglátogattam, azt kérdeztem tőle: Hogy vagy, Józsikám? Csillogó szemmel válaszolt: „Ildikém! Én olyan boldog vagyok!” Ezt őszintén mondta. Szerintem csak az lehet ilyen helyzetben is boldog, akit annyi szeretettel ápolnak, hogy észre sem veszi, hogy baja van. Zsuzsám így ápolta, így szerette. Ezért is engedte el olyan nehezen.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mutatjuk a 60 éves argentin szépségkirálynőt, aki a most felfedi a titkait - fotó

origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

metropol.hu

Így változtak a Házasság első látásra szereplői

vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 25.: az Ikreknek kivételes találkozást, a Baknak megoldást hoz a csütörtök

ripost.hu

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

ripost.hu

Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

ripost.hu

Mandula Ádám szabadulása után a magánéletéről vallott

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

90 milliós luxusautót vett Gáspár Laci

SZTÁR

Elképesztő fotók! Undorító, félelmetes állatokkal fotózták a TV2 sztárjait - galéria

SZTÁR

Anne Hathaway: Üzemanyagként tekintettem az alkoholra

SZTÁR

Szente Vajk: Magyarul vallok szerelmet

SZTÁR

Így van most a magyar együttes kórházba került sztárja

SZTÁR

Összeszorul a szív, így néz ki húsvét után Berki Krisztián sírja - fotó

SZTÁR

Zokogva omlott össze a Next Top Model Hungary versenyzője

SZTÁR

Hoppá! Összejött az Exatlon két sztárja?