LELKIZŐ

Tíz éve nem beszél apjával a Mintaapák zeneszerzője

Patocska Olivér úgy írta meg a TV2 új sorozatának betétdalát, hogy előtte nem áll jó apai példa. Nem tagadja, hogy az alkotói folyamat alatt többször elragadták az érzelmei.
  • Szerző:

Hétfőn indul a TV2 vadonatúj napi sorozata, a Mintaapák, amelyben Fenyő Iván, Klem Viktor, Mészáros Béla és Szabó Kimmel Tamás négy különböző apa bőrébe bújik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mintaapák főszereplői: Klem Viktor, Szabó Kimmel Tamás, Fenyő Iván, Mészáros Béla
Fotó: Szabolcs László

A sorozat fülbemászó betétdalát Patocska Olivér szerezte, akit korábban egy tehetségkutatóban ismerhetett meg az ország, tavasszal pedig A világ az enyém című szerzeményével átvehette a Budapest Dal 2019 Fiatal Tehetségekért járó díjat. Kevesen gondolnák, hogy a slágergyanús dalt szerző fiatal férfi előtt nem áll jó apai példa.

Patocska Olivér írta a sorozat főcímdalát.
Fotó: Szabolcs László

„Édesapámmal tíz éve nem tartjuk a kapcsolatot, és soha nem is volt igazán jó apai minta előttem. Kisebb koromban jó, ha félévente egyszer megkeresett. Ezért a dalszöveg írásakor mélyre kellett nyúlnom és előkaparnom magamból az érzelmeket, azt a vágyat, hogy legyen egy apafigura előttem. Ami még nehézség volt, hogy a négy különböző apakarakter jellemzőit kellett belezsúfolnom egy egész dalba. A dal írása közben azt képzeltem el, hogy milyen apa szeretnék majd lenni, és hogy én milyen apát szerettem volna magamnak. Ehhez képest az volt az érdekes, hogy a felkérés után alig egy nappal elkészültem a szöveggel. Nem tagadom, a szöveg és a dallam szerzése közben elragadtak az érzelmek” – mondta el a -nak Olivér, aki nem lát esélyt arra, hogy a jövőben rendezzék a viszonyukat az édesapjával.

„Időbe telt, de feldolgoztam, hogy nekem ez jutott. Számomra ő csak biológiai apa, és az, hogy ezzel szembesítettem magam, segített, hogy most felnőttként már ne legyen bennem semmiféle sérelem” – árulta el Olivér.

És ezeket olvastad már?