Létrehozva: 2019.12.17.

2019-ben a TV2 Csoport a legnézettebb csatornaportfólió

A TV2 Csoport kábelcsatornái minden hónapban magabiztosan nyerték a nézettségi versenyt az RTL Magyarországgal szemben.

Szerző Ripost

A TV2 Csoport mindhárom vizsgált célcsoportban vezet az RTL Magyarországgal szemben, így a legnézettebb csatornaportfólió. Figyelembe véve az összes olyan csatornát, ami valaha az RTL Magyarországhoz vagy a TV2 Csoporthoz tartozott, ilyen csoportszintű éves eredmény legutóbb 2001-ben volt, amikor a két csoportot még kizárólag a főcsatornák alkották. A piaci változások, a csatornák számának növekedése miatt az eredmények értelmezését nem célszerű kizárólag a két legnagyobb csatornára korlátozni.

Fotó: TV2

2019 éves átlagban a televíziós portfóliók versenyében a TV2 Csoport a teljes lakosság körében 3,9 százalékponttal, a 18-59-es korosztályt tekintve 0,6 százalékponttal, míg a 18-49-es korcsoportban 0,1 százalékponttal erősebb az RTL Magyarországnál.

Ha a megnyert napok számát vizsgáljuk portfólió szinten, a TV2 Csoport idén 346 napból 222-t nyert meg az RTL Magyarország 124 napjával szemben. Ez viszont az eredmények mesterséges felduzzasztása, hiszen azt feltételezi, hogy a napi győztes portfólión kívül semmi mást nem néztek. Ezért mi a piaci standard megközelítést tekintjük mérvadónak az eredmények értelmezésekor és a portfólió shr-eket hasonlítjuk össze, ahol hosszú idő után, idén éves átlagban szintén a TV2 Csoport vezet.

A főcsatornákat tekintve 2019 éves átlagban az RTL Klubról ismét elmondható, hogy tovább csökkent a közönségaránya, ahogy ez az elmúlt években is megfigyelhető volt. A TV2 ezzel szemben megállította a csökkenést, sőt, minimálisan növekedni is tudott – ellentétben legnagyobb konkurensével.

Szeptember-október-novemberben az RTL Klub átlagban és minden egyes hónapban alacsonyabb közönségarányt ért el, mint egy évvel ezelőtt. Átlagban a TV2 minimálisan javított, szeptemberben és októberben pedig a csatorna az egy évvel korábbi eredményéhez képest jobban teljesített.

A TV2 Csoport kábelcsatornái magabiztosan vezetnek, míg második helyen az RTL Magyarország kábelcsatornái állnak. Minden hónap a TV2 kábelcsatornáinak győzelmével zárult. A TV2 hét legnézettebb kábelcsatornája összességében magasabb közönségarányt ér el, mint az RTL Magyarország szintén 7 csatornával. A TV2 Csoportban szerepelnek olyan tematikus csatornák, amelyek műfajukból adódóan nem összehasonlíthatóak egy általános szórakoztató kábelcsatornával (Pl. a gasztro vagy sportcsatornák).

A TV2 sikerműsora, a Sztárban Sztár leszek! átlagosan 35%-kal magasabb SHR-t ért el, mint az RTL Klub az azonos idősávban. A részben vele szemben futó Jófiúk mindössze 10,6%-os átlag közönségarányt tudott elérni vasárnap esténként.

A TV2 Mokka című reggeli műsora a 18-59-es korcsoportot vizsgálva átlagosan 9,1 százalékponttal nagyobb közönségarányt szállít, mint az RTL Klub az azonos idősávban. Az október 14-én indult Mokkacino szintén magabiztosan vezet a vele egyidőben futó konkurens programokkal szemben.

Idén nyáron bevezettek egy új műsort, amely szintén az infotainment családot erősíti. A Tények Plusz közvetlenül a Tények után jelentkezik és a nézettségi adatok alapján elmondható, hogy gyorsan a nézők egyik kedvencévé vált. A Tények Plusz napról-napra szoros versenyben van az RTL Klub emblematikus infotainment műsoraival, igazán bravúros eredmény a mindössze közel öt hónapja indult magazinműsortól, hogy a 18 évesnél idősebb korosztályban már az első számú választás a műsorsávban.

A TV2 kreatív csapata számos új szórakoztató és fikciós műsor fejlesztésén dolgozik. A sikeres idei szériák után 2020-ban visszatér a Bezár a Bazár, a Séfek Séfe és a Sztárban Sztár leszek! Rögtön az év elején pedig második évadával folytatódik a TV2 Csoport legsikeresebb sport-realityja, az Exatlon Hungary.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Max Verstappen olyat érhet el, mint még soha - az F1-es időmérő élőben

origo.hu

Magyar Péter bevallotta, hogy loptak

borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

mandiner.hu

Sajtóhír: az OBI tulajdonosa megrendezte halálát és Oroszországba menekült

ripost.hu

Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

magyarnemzet.hu

Ma már nem kavarja fel a horrorsérülés Lovrencsics Gergőt, aki családjával végleg letelepedett Splitben – interjú

origo.hu

Itt a drámai bejelentés: újabb pusztító fegyvereket kap Ukrajna, kitörhet a világháború

mindmegette.hu

5 tisztítószer, amire valójában semmi szükség, mégis megveszed

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Idő előtt kiderült a Házasság első látásra egyik párjának döntése

magyarnemzet.hu

Orbán Viktor tudhat valamit, már Puzsér is a tenyeréből eszik

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Könnyek és veszekedés: Íme a Házasság első látásra legdrámaibb pillanatai

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SHOWBIZ

Schmuck Andor dalra fakadt: "A fülekben kevesebb kárt teszek, mint pár mai előadó"

SHOWBIZ

Válása miatt kapott hideget-meleget Szabó Ádám felesége

SHOWBIZ

„Elkezdett flörtölni velem...” – kiakadtak Petrán a Házasság első látásra nézői

SHOWBIZ

Mesterséges intelligencia írt dalt Bochkor Gábornak

SHOWBIZ

Házasság első látásra: dönthettek a párok a válásról, mindenki ledöbbent a választásokon - videó

SHOWBIZ

Emlékszel még A klinika szereplőire? Így néz ki ma Udo, Elke nővér és Brinkmann professzor