Létrehozva: 2021.02.06.

Ők lépnek színpadra A Dal 2021 második válogatójában

Szombaton a második élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők A Dal 2021 színpadán.

Február 6-án, szombaton folytatódik a hazai dalválasztó-show. A Dal 2021 második válogatójában újabb tíz előadó lép a színpadra. Ennek apropóján szedtünk össze néhány érdekességet a versenyzőkről.

Andelic Jonathan – Áldom

Andelic Jonathan szerzőként adja elő az Áldom című produkcióját. Szereti a vallásos témájú dalokat, de nem a kereszténység a fő mondanivalója, hanem az, hogy megmutassa, egy könnyed dallal is lehet mély tartalmat képviselni. Szeretné pozitív gondolkodásra ösztönözni az összes nézőt és hallgatót.

anevemandras (Kállay-Saunders András) – Hazaérek majd

Sokan kérték Kállay-Saunders Andrástól, hogy énekeljen magyarul is. Nos, teljesítette rajongói kívánságát, és nagyon örül, hogy ismét színpadra állhat A Dalban.

„Először angolul írtam meg, de sokszor kérték az emberek, hogy énekeljek többet magyarul. Úgy voltam vele, hogy ez most tökéletes lehetőség, hogy megmutassam az embereknek, milyen mély mondanivalója van a dalaimnak. A ”Hazaérek majd„ olyan, mint a ”Running kettő” – vallotta be András.

GERENDĀS ft. Dárdai Blanka – Senkié

A fiatalok alig pár hónapja ismerték meg egymást, amikor leültek zenélni, és egyszer csak megszületett a Senkié című dal. Alig várják, hogy előadhassák a szerzeményüket A Dal 2021 színpadán.

A versenydaluk szövege érzelmekkel teli, ami magában foglalja az elmúlást, a magabiztosságot és a fiatalokban lévő szabadságérzetet is.

LongStoryShort! – Talán Holnap

A srácok régóta foglalkoznak zenével, már kiskoruk óta zenélnek. A zenekar 2017-ben alakult meg. Egy próbán, hülyéskedés közben döntötték el, hogy jelentkeznek A Dalba, és hogy miért választották a Talán holnap című dalt? A mondanivalója miatt.

„Arról szól, hogy akármilyen nehéz a ma, akármilyen kihívások vannak, neki kell menni, nem szabad feladni, mert talán holnap megoldódik minden. Nem szabad a múlton sem rágódni, mert nem predesztinál minket semmire, hogy milyen emberek vagyunk, azt mi döntjük el, nem a stigmáink. Úgy gondoljuk, nagyon fontos, hogy egy kis pozitivitást csempésszünk az emberek napjaiba ebben a járványos helyzetben” – mondták el a srácok egy internetes portálnak.

No Sugar – Falak

A No Sugar egy erdélyi pop-rock együttes, akik azért jelentkeztek a műsorba, hogy minél több emberhez eljusson a versenydaluk üzenete. A Falak című szám szövegével görbe tükröt szeretnének tartani az emberek elé, hogy felismerjék a boldog pillanatok lehetőségét, jobban figyeljenek egymásra és a ne a sóvárgás legyen életük fő motívuma.

A Falak című daluk 2021-ben debütált és a a Petőfi Rádió Top 40-es listáján már az első helyre került.

Noémo – Hableány

A szlovákiai magyar Takács Noémi már ismerős lehet A Dal nézőinek, hiszen 2018-ban is bejutott a versenybe. Mindig segít neki a zene, akár nehézségeket, akár örömöket él át.

„Azt a sok fájdalmat, ami összegyűlt bennem az elmúlással kapcsolatban, próbáltam kiírni magamból. Azt gondolom, sikerült. Nem egy könnyen hallgatható dal, de szerintem fontos az elmúlásról beszélnünk. Remélem, hogy tudok segíteni ezzel a dallal másoknak az elmúlás elfogadásában” – nyilatkozta az énekesnő.

Pejtsik Panna – Fehér Elefánt

Panna zenész családból származik, már az etetőszékéből is a zongora billentyűit ütögette. A Fehér elefánt Panna saját szerzeménye. A dal tartalma komoly, vágyakozásról szól, de Panna igyekezett a témát a vidám oldaláról megközelíteni, ezért is választotta a bossa nova stílust hozzá.

„Még tavaly nyáron írtam a dalt, de nem azért, hogy beadjam A Dalba. Akkora sikere volt az ismerőseim körében, hogy arra gondoltam, érdemes nevezni vele.”

Phoenix RT ft. Diószegi Kiki – Jelzőfény

A csallóközcsütörtöki banda több önálló albumot, videoklipet tudhat maga mögött. A legutóbbi a legsikeresebb, aminek címadó dala a Jelzőfény. Diószegi Kiki a Down for Whatever frontembere, de a Jelzőfény erejéig csatlakozott a Phoenix RT csapatához, nemcsak előadásban, hanem saját maga által írt szövegrészt is kapott.

Versenydalukat a mindannyiunk számára nehéz 2020-as év inspirálta, szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy figyelnünk kell egymásra, soha senkit nem hagyhatunk egyedül.

Szabó Leslie – Legyen másnak is jó

Másodjára vesz részt A Dalban Leslie Szabó, sőt igazából harmadjára, ugyanis 2008-ban Szekeres Adrienn dalának a szövegét ő írta.

„Újabb lehetőség, hogy megmutassam, hogy élek és virulok. Ez a dal hamarabb született, mint ahogy a fránya vírushelyzet kialakult. A dalszöveg fontos dolgokra hívja fel a figyelmet. A címében is benne van: ”Legyen másnak is jó.„

YOULÏ – A legjobb

Horányi Juli zenei munkásságát már több éve figyelemmel kísérhetjük, és A Dal színpadán is láthattuk már 2016-ban. Julit sosem hagyja el a jókedve, erre tudatosan figyel, ilyen szemlélettel készült A legjobb című dala is. Szeretne inspirációt adni, jó példát mutatni és a zenéjével támogatni az emberek tartalmas feltöltődését.

A négy válogatóból összesen 20 dal jut tovább a két elődöntőbe, az innen továbbjutó 8 pedig már a fináléban mérettetheti meg magát március 13-án.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

origo.hu

Ez az európai ország is háborúra készül

borsonline.hu

Szülinapos: hatéves lett Lajos herceg. Tündéri, mivel készült neki Katalin hercegné – Galéria

vg.hu

Hatalmas bajban Ukrajna, az oroszok még az amerikai fegyverek érkezte előtt áttörhetnek

ripost.hu

Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

hirtv.hu

Hallgatásba burkolózott Magyar Péter az adatkezelési botrány kapcsán

origo.hu

A TV2 sztárja reagált a hatalmas botrányra

astronet.hu

Április havi horoszkóp: nagy felismeréseket tehetünk

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Okosabb vagy, mint egy általános iskolás? Ebből a tesztből kiderül!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Kiderült! Ilyen kapcsolatban vannak valójában a TV2 sztárjai

SHOWBIZ

Könnyek és veszekedés: Íme a Házasság első látásra legdrámaibb pillanatai

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SHOWBIZ

Schmuck Andor dalra fakadt: "A fülekben kevesebb kárt teszek, mint pár mai előadó"

SHOWBIZ

Itt a vége: a Házasság első látásra Petrája lehúzta a gyűrűjét a vécén a házasságával együtt - videó

SHOWBIZ

Akkora pofonba szaladt bele a TV2 sztárja, hogy a fal adta a másikat

SHOWBIZ

„Elkezdett flörtölni velem...” – kiakadtak Petrán a Házasság első látásra nézői

SHOWBIZ

Mesterséges intelligencia írt dalt Bochkor Gábornak