SHOWBIZ

A Magyar Költészet Napját ünnepli a Moziverzum és Mozi+

Filmekhez párosított versekkel ünnepli a Magyar Költészet Napját a TV2 Csoport két filmcsatornája, a Moziverzum és a Mozi+. Ehhez kapcsolódóan a filmekről szóló előzetesekben a csatorna hangok, Kautzky Armand (Moziverzum) és Galambos Péter (Mozi+) tolmácsolásában hallhatók a verssorok.
  • Szerző: Doris

Ilyen párosokat alkot például a Moziverzumon, a prémium filmcsatornán az ápr 13-án 21:00-tól látható Harag című film és Tóth Árpád: Vitézek, mi lehet című verse.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: TV2

Az április 15-én este képernyőre kerülő Ragadozók, melyhez a promóban Babits Mihály: A költő szól című alkotását párosították. De ilyen kettős a Johnny English, és Johnny English újratöltve is április 17-től szombat esténként Petőfi Sándor: János vitézének egyik részletével, és az április 18-án 21:00-tól érkező Halálsoron című Oscar-díjas film is, melyet Pilinszky János: Késő kegyelem című verssorai kísérnek a promóban.

A Mozi+ -on április 12-től hétfő esténként 19 órai kezdettel érkezik a Rambo 1-2-3, melynek előzetesében József Attila: A legutolsó harcos című versének egy részletét hallhatjuk. Április 14-én 21 órától A főparancsnok című filmet hozza el a Mozi+, a promóban Petőfi Sándor: Nem sírok én című versével párosítva. Majd másnap, április 15-én 21:00-tól jön John Wick is, melynek előzetesében József Attila: A bátrak című költeményét hallhatjuk Galambos Péter tolmácsolásában.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?