SHOWBIZ

A polgármester felszólította az RTL-t: Ne forgassanak „Pajkaszegen”

Áprilistól forgatta volna az RTL Klub A mi kis falunk legújabb évadát „Pajkaszegen”, ám az esztergomi polgármester, Hernádi Ádám szerencsére ezt megakadályozta. A politikus példamutató dolgot vitt véghez a koronavírus-járvány idején. Mivel tudja, hogy az emberi élet a legfontosabb, felszólította a csatornát: azonnal halasszák el a forgatást Pilisszentléleken.
  • Szerző: Doris

Pajkaszeget, azaz Pilisszentléleket a turisták is imádják, amióta ott forgatják A mi kis falunk című sorozatot. Rengeteg tévénéző látogatta a körülbelül 350 fős települést, ám Hernádi Ádám felelősségteljes döntésének köszönhetően ennek mostantól vége, több okból is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az esztergomi polgármester első dolga volt egyeztetni az RTL Klub producerével, és felszólította a csatornát arra, hogy ne forgassanak a településen. Sőt, a politikus a turistaforgalmat is visszaszorította, hiszen a helyiek érthető okokból aggódnak, félnek a koronavírus-járványtól.

Fotó: Facebook

„Az egyik kereskedelmi csatorna Pilisszentlélek városrészünkben forgatja ”A mi kis falunk„ című sorozatát. A csatorna producerével egyeztettem, hogy a veszélyhelyzet idejére szüneteltessék a forgatást. Mivel a Pajkaszegként ismert helyszínt rengeteg érdeklődő keresi fel a sorozat indulása óta, ezért rendelkeztem a turistaforgalom korlátozásáról” – áll a polgármester -nak eljuttatott nyilatkozatában.

A elindult Pilisszentlélekre, ahol megbizonyosodtunk arról, Hernádi Ádám valóban komolyan veszi az óvintézkedéseket. Már a települést jelző tábla alatt találtunk egy figyelmeztető cédulát, ami nyomatékosan kéri: a bámészkodók, a turisták azonnal forduljanak vissza.

Fotó: Ripost

„Ha Ön turista, és ezt a szöveget olvassa, akkor az baj! Veszélyezteti az itt élők életét! Kérjük, azonnal menjen haza” – áll a papíron.

Továbbhajtva az is egyértelművé vált, hogy mindenki komolyan veszi a polgármester óvintézkedéseit. A faluba érve azt tapasztaltuk, hogy az utcák teljesen kihaltak voltak, a sorozatban szereplő Teca kocsmája is lehúzta a redőnyt. Biztonsági okokból.

Fotó: Ripost

Megtudtuk, a helyiek félnek, épp ezért nagyon fegyelmezettek, üdvözítőnek találták Hernádi döntését, és valahol örülnek is neki, hogy az RTL Klub stábja a jelenlegi helyzetben nem kavarja fel a falujuk nyugalmát.

Fotó: Ripost

„Áprilistól egészen októberig forgattak volna, de a járványhelyzet miatt le lett fújva az egész. Érthető, hiszen ez most egy nagyon komoly helyzet, ki tudja, mi lesz velünk” – mondta a -nak egy vendéglátós, aki tegnap még kinyitotta a sörözőjét, de csak nagyon kevés vendége volt. Az emberek inkább otthon maradnak.

Fotó: Ripost

Egy építkezésen dolgozó férfi további részleteket árult el a jelenlegi helyzetről.

„Idén még nem forgatott itt senki, de erre már nem is lesz lehetőség. Szombattól ugyanis egész Pilisszentléleket lezárják, senki nem jöhet be. Ez most semmiképp sem megfelelő időszak egy forgatásra, örülök, hogy ezt a polgármester úr is észrevette” – jelentette ki a férfi.

Nem ez volt az egyetlen döntés Hernádi Ádám részéről, amiről minden politikus példát vehetne. A polgármester a piacon is intézkedéseket tett, hiszen ott sok idősebb ember is megfordul, akik a legveszélyeztetettebb korosztályba tartoznak. Felvette az őstermelőkkel a kapcsolatot és csak azok számára adtak engedélyt az árusításra, akik csomagolt terméket vagy zöldséget és gyümölcsöt árusítanak. Emellett bezáratta az esztergomi sportcsarnokot, a művelődési és közösségi házakat, a játszótereket. Ezek az intézkedések mind-mind azt a célt szolgálják, hogy minimálisra csökkentsék az emberek személyes találkozásának számát.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?