Létrehozva: 2020.10.02.

A TV2 volt a legnézettebb csatorna 2020 első kilenc hónapjában

2020 első három negyedévének teljes napra vonatkozó átlagos közönségaránya alapján a három fő korcsoportban a TV2 végzett az első helyen a nézettségi versenyben. Emellett csoport szinten is a TV2 vezet a kiemelt célcsoportokban. A Sztárban Sztár hetedik évada ismét közönségkedvenc lett. A Tények sikere szeptemberben is töretlen.

Szerző Ripost

Az év kilenc hónapjának nézettségi eredménye alapján mindhárom kiemelt korcsoportban piacvezető a TV2 és a TV2 Csoport. A csatorna nagy kedvenccel indította őszi szezonját, hiszen a Sztárban Sztár szeptemberi epizódjai egyre több és több nézőt vonzottak a képernyők elé.

Hétköznapokon a főműsoridőt megelőző délutáni idősávban kiemelkedő eredménnyel szerepeltek a TV2-n futó török drámasorozatok. A teljes lakosság körében szeptemberben az esti Tények adásideje alatt a TV2 volt a legnézettebb csatorna. A csatorna infotainment műsorai, a Mokka és a Mokkacino az ősz beköszöntével sem vesztettek népszerűségükből, magasabb közönségarányt értek el az RTL Klub azonos idősávjával szemben.

Fotó: TV2

2020 első három negyedévében csoport szinten a TV2 vezet mindhárom kiemelt célcsoportban − 2019 után eddig 2020-ban is a TV2 Csoporthoz tartozó adókat választják a legtöbben.

Az ősz első hónapjának nézettségi versenye rendkívül szoros eredményt hozott. A TV2 Csoport 22,83 százalékos átlag közönségarányt ért el teljes napon, míg az RTL Magyarország 22,84 százalékot teljesített. A TV2 csatorna eredményei mellett a szeptemberi csoportsikerhez hozzájárult a TV2 kábelcsatorna portfóliója is.

A 18-59 évesek körében az Izaura csatorna az év elejétől szinte hónapról hónapra töretlen sikerrel növeli nézői részesedését. Kiemelkedően teljesített továbbá a Moziverzum is.

A TV2 csatornán augusztus utolsó vasárnapján elindult a Sztárban Sztár hetedik évada. Az első élő adással fölényesen megnyerve az idősávját. Szeptemberben folytatódott a sikerszéria, a műsor utolsó négy epizódja részről részre egyre nagyobb közönségarányt ért el nem csak a teljes lakosság, hanem a 18-59 évesek körében is. Ha figyelembe vesszük az eddig leadott összes epizódot, akkor a műsort átlagosan a korcsoport nézőinek 17,4 százaléka választotta, szemben az RTL Klub azonos idősávjának 16,3 százalékos eredményével.

A TV2 legnézettebb műsora szeptemberben a Sztárban Sztár lett a 18-59 évesek körében (nézőszám: 446 ezer), a második helyen az este hatkor kezdődő Tények (nézőszám: 275 ezer), a dobogó harmadik helyén pedig a Tények Plusz (264 ezer) szerepel.

A főműsoridőt megelőző délutáni idősávban kiemelkedő eredménnyel szerepelnek a TV2-n futó hétköznapi török drámasorozatok, a Kegyetlen város és az ezt követő Remények földje. A teljes lakosság körében az esti Tények adásideje alatt a TV2 volt a legnézettebb csatorna szeptemberbe. A Tények Plusz, a Mokka és Mokkacino szintén megnyerte saját idősávját a 4 éves vagy annál idősebb tévénézők körében. A reggelt továbbra is a TV2-vel kezdik a nézők, hiszen a Mokka folytatva eddigi sikerszériáját szeptemberben átlagosan 7,9 százalékponttal magasabb közönségarányt ért el (14,6 százalék), mit az RTL Klub azonos idősávjában futó műsorok (6,7 százalék). Az azt követő Mokkacino is hasonló sikerekkel büszkélkedhet, a 18-59 éveseknél átlagosan 8,1 százalékos, a 18-49 éveseknél 7,2 százalékos nézői részesedést mondhatott magáénak, így mind a két korcsoportban fölényesen nyert az RTL Klub azonos idősávjával szemben.

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

magyarnemzet.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

life.hu

Az igazi répatorta titka: ez a recept még a Nyuszikának is ízlene

magyarnemzet.hu

Világháború következik? Putyin megosztotta Oroszország terveit

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

Megmutatta: ez a piszok jóképű férfi Sydney van den Bosch vőlegénye

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SHOWBIZ

Schmuck Andor dalra fakadt: "A fülekben kevesebb kárt teszek, mint pár mai előadó"

SHOWBIZ

Válása miatt kapott hideget-meleget Szabó Ádám felesége

SHOWBIZ

Íme a magyar Elvis Presley: „Nem vagyok imitátor, én énekes vagyok”

SHOWBIZ

Ez ám a megtiszteltetés: Bangó Margit közös dalra hívta Curtist

SHOWBIZ

Nagy bejelentést tett Ördög Nóra – aztán jött a hideg zuhany

SHOWBIZ

Exei ajándékával költözött a férjéhez a TV2 sztárja

SHOWBIZ

Elárulta a Next Top Model Hungary zsűritagja, kiből lesz sikeres modell