SHOWBIZ

Drámai párhuzam: édesanyja elvesztéséről vallott a TV2 sármos sztárja

Drámai párhuzam figyelhető meg Mészáros András, és az általa alakított Doktor Balaton sorsa között. A karakter a sorozat elején kapja a szomorú hírt, hogy elhunyt az édesanyja. A színésznek sajnos ismerős ez az élethelyzet, hiszen ő is elvesztette az anyukáját.
  • Szerző: Doris

Mindössze kilencet kell aludni és a képernyőre kerül a TV2 új, teljes egészében magyar fejlesztésű sorozata, a Doktor Balaton, amit már most a magyar Dallas-ként emlegetnek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: TV2

A címszerepet, vagyis dr. Balla-Tóth András karakterét Mészáros András alakítja. A 38 éves színész a -nak mesélt a forgatásról, valamint arról, mennyire áll hozzá közel ennek a kalandor fickónak a karaktere!

„Doktor Balaton egy olyan típusú férfi, aki kőkeményen beleáll bizonyos helyzetekbe, nagy az igazságérzete, ott segít, ahol tud. Terepen érzi jól magát, oda megy segíteni, ahonnan mások menekülnek. Persze ahogy halad előre a történet, az is világossá válik, hogy valójában ő is menekül valami elől, hiszen számos megoldandó feladat, kihívás nyomja a lelkét. Bizony vannak olyan tulajdonságai, amikben hasonlítunk, de én inkább kerülöm a balhékat. Az viszont mindenképp egy párhuzam a sorsunkban, hogy a doktor a sorozat elején kapja a szörnyű hírt, hogy elhunyt az anyukája. Sajnos én is elvesztettem az édesanyámat, de már sokkal korábban, tizenhét évvel ezelőtt” – kezdte lapunknak Mészáros, aki azt is elárulta, az általa alakított doki hevesen lázad az apja ellen, de ugyanakkor titkon hasonlítani is akar rá. A színész bevallotta, neki is volt olyan időszaka az életében, amikor nem volt teljesen felhőtlen a viszonya az édesapjával.

András és kutyája, Momo
Fotó: TV2

„Nagy konfliktusaink nincsenek és nem is voltak, de az biztos, hogy mindketten elég erős személyiségek vagyunk, olykor ezek a személyiségek összecsapnak” – jelentette ki Mészáros.

A hamarosan induló dramedy címszereplője azt is elárulta, hogy remek hangulatban telt a négy hónapig tartó forgatás. Egy dologgal gyűlt csak meg a baja. Ez pedig nem más, mint a korai kelés, a színész ugyanis sokkal inkább tartja magát éjjeli bagolynak, mintsem olyan valakinek, aki már hajnalban kipattan az ágyból.

A gyógyvíz körül forog a cselekmény

A “magyar Dallas” történetének helyszíne a balatonfelvidéki Balatonmeggyes és Budapest, a cselekmény középpontjában pedig az egyedülálló gyógyvíz áll. A hétköznap esténként képernyőre kerülő sorozatban nem lesz hiány váratlan fordulatokban, a dráma és a vígjáték elemeit ötvöző történet számos meglepetést tartogat majd a nézőknek.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?