Létrehozva: 2018.02.03.

Erős lesz a mezőny A Dal harmadik válogatójában

Tudj meg többet a versenyzõkrõl. A szom­bati adás­ban újabb tíz dal száll majd versenybe a to­vább­ju­tá­sért!

Szombat este ismét erős lesz a mezőny A Dal színpadán! Újabb tíz dalt hallhatnak a nézők, de csak hat juthat tovább. A szombati válogató adás után összesen tizennyolcan kerülnek a két elődöntőbe, melyek február 10-én és 17-én lesznek láthatóak a Duna Televízióban. A február 24-i döntőbe már csak nyolcan jutnak tovább, és közülük kerül ki A Dal 2018 nyertese, aki Magyarországot képviselheti Portugáliában. 

A páros 2014-ben ismerkedett meg egy fellépésen, a Ghymes ünnepi műsorán léptek együtt színpadra: #yeahla szaxofonosként, Viki pedig énekesként. A Dalban az 1 Szó Mint 100 című slágerrel indulnak.

Andy Roll Nagyváradon született. Az éneklés mellett zeneszerzőként, szövegíróként és producerként is tevékenykedik. Zenei tanulmányait a nagyváradi Fracisc Hubik Népművészeti Iskolában kezdte. A műsorban a Turn the lights on című dallal száll versenybe.

A Ham ko ham, azaz a - Vagyunk, akik vagyunk - zenekar autentikus cigányzenét játszik. A négytagú társulat korábban már más műsorban is megmutatta tehetségét. Rézműves Márkó, Rétháti Salamon, Balázs Levente és Ábri Csaba Bármerre jársz című dalukkal indulnak a versenyen. 

Gulyás Roland Sátoraljaújhelyen született. Bár még csak 20 éves, nem mindennapi sikereket tudhat maga mögött. Az énekes egy tehetségkutatóban tűnt fel, és most felvételével szeretné hipnotizálni a közönséget, hogy tovább juthasson A Dal elődöntőjébe. 

Horváth Cintia és Balogh Tomi A Dal 2018-ban indított szerzeményükkel egy különleges utazásra hívják a zenekedvelőket. Cintia 6 évesen kezdte zenei tanulmányait, Tamás pedig Junior Príma Díjas zongorista. A versenyen Journey (Break Your Chains) című dalukkal indulnak.

Az énekes 2009-ben tűnt fel először egy tehetségkutató műsorban, majd nem sokkal később kiadta élete első saját lemezét. Tamás azóta a magyar zenei élet aktív tagja. Most egy saját szerzeményével, a Meggyfa című dallal száll versenybe. 

Szőke Nikoletta, Kökény Attila és Szakcsi Lakatos Róbert már régóta ismerik egymást, de most zenélnek először együtt. A Dal 2018 színpadán az „Életre kel" című felvétellel jutottak a legjobb harminc produkció közé, melynek zeneszerzője Szakcsi Lakatos Róbert, a szöveget pedig Müller Péter Sziámi írta. 

A Tücsökraj énekes-harmonikása, Bíró Szabolcs, azaz Maszkura Marosvásárhelyen született, 13 évvel ezelőtt költözött Budapestre. A zenekar most múlt tíz éves, eddig hat lemezük jelent meg. A  Dal 2018-ban a Nagybetűs szavak című számmal indulnak. 

A Nova Prospect 2007. április 1-jén alakult Kecskeméten. A zenekar 2 nagylemezzel és 6 videoklippel rendelkezik. A10 éves Nova Prospect a néha popos beütésű, helyenként progresszív elemeket is tartalmazó modern rockzenéjével mára stabil státuszt vívott ki magának a női frontemberrel kiálló underground zenekarok között. 

Tolvai Reni Nagyváradon született és már gyerekkora óta énekel. Nevét 2010-ben egy tehetségkutató versenyben ismerte meg az ország. Reni számára A Dal színpada egyáltalán nem ismeretlen, hiszen 2012-ben is már versenyzett a műsorban. A Dalban idén Crack My Code című számával indul. 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szánalmasan sikertelen lett Magyar Péter akciója, alig néhány százan tüntikéztek

borsonline.hu

Elérkezett a pillanat, amire mindenki várt: óriási örömhírt jelentett be Krausz Gábor és Mikes Anna – fotó!

hirtv.hu

Egyre kevesebben állnak Karácsony Gergely mögött + videó

life.hu

Erre senki sem számított: a hercegi pár 14 év házasság után beadta a válókeresetet

mandiner.hu

Nyugati fegyvereket szállító vonatot semmisítettek meg az orosz erők – állítja az orosz védelmi minisztérium

origo.hu

Ezt még nem láthattad tőle! Till Attila többször elsírta magát

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Kiderült! Ilyen kapcsolatban vannak valójában a TV2 sztárjai

SHOWBIZ

Könnyek és veszekedés: Íme a Házasság első látásra legdrámaibb pillanatai

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SHOWBIZ

Schmuck Andor dalra fakadt: "A fülekben kevesebb kárt teszek, mint pár mai előadó"

SHOWBIZ

Most jött: rosszul lett és összeesett egy lány a Budapest Parkban, leállították a Blahalouisiana koncertet

SHOWBIZ

Elhunyt a legendás magyar rendező, András Ferenc – Itt láthatod a legjobb filmjét

SHOWBIZ

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

SHOWBIZ

Vámos Erika eltűnt, most elárulta, mi történt vele