SHOWBIZ

Itt a pontos lista: Ők már biztosan tarthatnak raktárkoncertet

Kiderült, hogy mely magyar zenekarok adhatnak raktárkoncertet a közeljövőben.
  • Szerző: Ripost

A 100-as listából pár nap alatt, augusztus 12-én estére 90-en már igent mondtak.

„A mi feladatunk az, hogy a hazai könnyűzenei kínálatból azokat a művészeket hívjuk meg a Raktárkoncert sorozatra, akik a hazai fesztiválok gyakori résztvevői. Úgy vállaltuk el a felkérést, ha nekünk, önállóan nincs lehetőségünk egyetlen előadót se kiválasztani, hiszen ez önkényes és igazságtalan lett volna. Helyette tizenhárom hazai fesztivált kértünk fel, hogy ők, közösen állítsák össze a meghívandók listáját. A 2020-ban elmaradt fesztiválok a tervezett, idei programjukból indultak ki. Amelyik zenekar-előadó a tizenhárom fesztivál közül legalább háromra kapott meghívást, az fel is került a listára” – mondta el Lobenwein Norbert.

Fotó: Markovics Gábor

„Az elmúlt napokban már majdnem mindenkivel egyeztettünk a tervezett fellépők közül. A 100-as listáról eddig 90-en mondtak igent a felkérésre. Az egyeztetések folyamatosan zajlanak” – tette hozzá Lobenwein.

A Raktárkoncert program keretében a meghívottak valóban raktárakban lépnek majd fel, a koncertekről hang- és képfelvétel készül. A projekt nem titkolt célja, hogy a bajba került ágazat – zenészek zeneipari munkatársak – ezzel a produktummal egy lenyomatot adjanak a 2020-as évről, emellett pedig bevételhez jussanak. Előadónként az idei fesztiválgázsi ötszöröse, de legfeljebb 15 millió forintot kaphat 1-1 előadó.

„A művészek közül sokan jelezték, hogy a tiszteletdíjat részben jótékony célra fordítják, ami szerintem tök jó, ahogy az is teljesen természetes és életszerű, ha az összeget a produkción belül tartják és saját munkatársaik, alvállalkozóik, előzenekaruk segítésére fordítják. A teljes zeneipari szektor bajban van, minden művésznek és háttérmunkásnak jól jön most némi bevétel” – tette hozzá Muraközy Péter, a VOLT Produkció programigazgatója.

Íme az első 90 név:
30Y, A kutya vacsorája, Ákos, Alvin és a Mókusok, Analog Balaton, Anna & The Barbies, Aurevoir., AWS, Bagossy Brothers Company, Belau, Bëlga, Besh O Drom, Blahalouisiana, Bohemian Betyars, Brains, Budapest Bár, ByeAlex és a Slepp, Carson Coma, Cloud 9+, Colorstar, Csaknekedkislány, Deep Glaze, Depresszió, Dope Calypso, Dorothy, Elefánt, Erik Sumo Band, Fatal Error, Felső Tízezer, Fish!, Follow The Flow, Fran Palermo, Hangácsi Márton, Hétköznapi Csalódások, Honeybeast, Horváth Tamás, Hősök, Intim Torna Illegál, Irie Maffia, Ivan & The Parazol, Jazzékiel, Jetlag, Jónás Vera Experiment, Junkies, Kalapács, Kiscsillag, Konyha, Lazarvs, Leander Kills, Lóci játszik, Margaret Island, Mary Popkids, Middlemist Red, Moby Dick, Mordái, Mörk, Mulató Aztékok, Müller Péter Sziámi andFriends, New Level Empire, Ocho Macho, Ohnody, Paddy & the Rats, Pál Utcai Fiúk, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Parno Graszt, Péterfy Bori & Love Band, Platon Karataev, Pokolgép, Punnany Massif, Quimby, Random Trip, Ricsárdgír, Road, Rúzsa Magdi, Saya Noé, Skeemers, Slow Village, Soulwave, Sör és Fű, Supernem, Szabó Balázs Bandája, The Biebers, The Qualitons, Trillion, USEME, Vad Fruttik, Wellhello, Yesyes, Zagar, Zorall

A lista folyamatosan bővül...

A meghívottak listáját az alábbi fesztiválok szervezői közösen állították össze:

Bánkitó Fesztivál, Fishing on Orfű, Szegedi Ifjúsági Napok, Fezen, Tábor Fesztivál, Efott, Telekom VOLT Fesztivál, STRAND Fesztivál, Művészetek Völgye, Campus, East Fest, Rockmaraton, Kolorádó

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?