Létrehozva: 2021.02.19.

Durva, miket jósoltak a filmek 2021-re

Amikor megjelentek ezek a filmek, mindenki csak legyintett, hogy 2021 biztos nem olyan lesz, mint ezekben. Aztán a valóság sokszor majdnem durvább lett...

Szerző The_M

Ha nem a koronavírus-járvány lenne a valóságunk, akkor remek sci-fi forgatókönyv lehetett volna. Hollywoodban azonban már évekkel ezelőtt érezték, hogy 2021-ben nagy változások lesznek, és az ebben az évben játszódó filmek mind ezen gondolat mentén születtek.

Keanu Reeves már a Mátrix-fimek előtt belekóstolt a tech sci-fik világába, igaz jóval kisebb sikerrel. A Johnny Mnemonicban egy két lábon járó pendrive-ot alakít, aki egy világjárvány megtizedelte, megvadult 2021-es világban szállítja a fejébe feltöltött titkos üzeneteket.

Ez az áldokumentumfilmnek eladott angol komédia ugyan 2067-ben játszódik, de a történetből kiderül, hogy 2021-ben tört ki az a pandémia, ami minden embert vegánná változtatott. A jövő generációi pedig évtizedek alatt sem tudták megérteni, hogy a felmenőik (vagyis mi) miként tudtak állatokat enni.

Egy nem túl sikeres brit film, ami a korát jócskán megelőző ötleteket vetett fel. Az emberek kolóniákban élnek a Holdon, egy üzletember pedig egy Föld felé száguldó aszteroidán akar ércet bányászni. Nos a valóságos 2021-ben még egyik sem valósult meg, de mindkettő tervben van. A NASA a Holdon akar építkezni az évtized végén, 2015 óta pedig engedélyezett az aszteroidák tulajdonba vétele, és két cég is azon dolgozik, hogy ezt gazdaságilag kihasználják.

Míg a világvége el nem választ (2012) 2021-ben egy gigantikus aszteroida száguld a bolygónk felé, és az emberiségnek csak 3 hete maradt. Ezért az egymás szomszédságában élő Keira Knightley és Steve Carell az utolsó napjaikban elindulnak keresztül Amerikán, hogy élményekkel gazdagabbak legyenek, amikor utoléri őket a végzetük. Közben egymásba is szeretnek, és szemtanúi lesznek egy orgiának egy étterem közepén. Nos, arról nem tudunk, hogy egy égitest veszélyeztetne minket, de utazgatni se nagyon tud senki összevissza Amerikában, és a bezárt éttermekben sem jöhet össze orgia egy ideig.

Az elmúlt évek egyik legsikeresebb horrorjában vérszomjas, vak űrlények érkeznek a Földre 2021-ben és végeznek mindenkivel, aki hangot ad ki a száján. Az, hogy sikerül-e legyőzni őket, majd az idén érkező folytatásból kiderül. Amennyiben kinyithatnak a mozik.

Ebben a félresikerült amerikai fantasyben a világ nagy része megsemmisült, a maradványain a barbári szintre visszasüllyedt férfiak uralkodnak törzsekben, a nők pedig a rabszolgáik. Egészen addig, míg néhányan fel nem lázadnak a rendszer ellen. Ettől a 2021-től azért jó messzire vagyunk szerencsére.

Az interneten hónapok óta terjed egy kép, miszerint az első Mad Max-film 2021-ben játszódik. Ez azonban távolról sem igaz. A Mad Max nagyjából 1985-ben, a Mad Max 2. három évvel az első után, a Mad Max 3. körülbelül 2003-ban, míg A harag útja 2050-ben játszódik. Fotó: 9gag

 

Szerző The_M

Ez is érdekelhet

origo.hu

Varga Judit sírva mondta el, hogyan kínozta Magyar Péter

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

mandiner.hu

Hajdú Péter: Borzasztó helyzetben van Varga Judit

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Romániának is drukkolnunk kell a magyar sikerért

origo.hu

Az ajtónak vágta Magyar Péter a terhes Varga Juditot

mindmegette.hu

Így készíts vaníliás cukrot házilag - egyszerűbb, mint gondolnád!

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SHOWBIZ

Schmuck Andor dalra fakadt: "A fülekben kevesebb kárt teszek, mint pár mai előadó"

SHOWBIZ

Válása miatt kapott hideget-meleget Szabó Ádám felesége

SHOWBIZ

Íme a magyar Elvis Presley: „Nem vagyok imitátor, én énekes vagyok”

SHOWBIZ

Nagy bejelentést tett Ördög Nóra – aztán jött a hideg zuhany

SHOWBIZ

Exei ajándékával költözött a férjéhez a TV2 sztárja

SHOWBIZ

Elárulta a Next Top Model Hungary zsűritagja, kiből lesz sikeres modell

SHOWBIZ

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető