Létrehozva: 2018.08.08.

Kezdődik a Sziget Fesztivál, őrületesen jó előadók lépnek fel idén!

A 2018-as fesztiválra ismét világszerte ismert, igazi szupersztárok érkeznek Magyarországra, hogy fergeteges mûsorokkal kápráztassák el a magyar közönséget.

Az utóbbi évek legerősebb Sziget-lineupja a Nagyszínpadon tetőzik, nem csoda, hogy a vasárnap és a hétfő is nagyon közel áll a telt házhoz, és a többi napra is rohamosan fogynak a jegyek.

„Úgy tűnik, hogy a hétfői nap már biztosan telt házas lesz az idei Szigeten, ugyanis hamarosan le kell állítanunk a napijegyek árusítását, s a vasárnap is nagyon közel áll ehhez” – nyilatkozta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője, aki szerint az erős program más napokon is hozhat látogatói csúcsot.

Nézzük sorban, napok szerint, kik azok, akik idén a Sziget központi helyszíne elé szippantják a rajongókat, persze a teljesség igénye nélkül!

 

SZERDA

Az évtized egyik legfontosabb és legnagyobb hatású hiphopelőadója, Kendrick Lamar lép fel a headliner idősávban, egy igazi amerikai szupersztár, Obama kedvenc rappere, akit gyerekkori példaképe, Dr. Dre fedezett fel, aki az utóbbi hat évben sorra hozta ki a hiphop legjobb hagyományain alapuló, mégis annyira jellegzetes rímeit. DAMN című legutóbbi albuma szintén telitalálat, melyről a HUMBLE. című siker csak a YouTube-on 525 milliós megtekintésnél tart.

 

CSÜTÖRTÖK

A Sziget Nagyszínpadát ezen a napon ellepik a főemlősök. A világ legismertebb virtuális zenekara, a Gorillaz, amely mostanában annyira nem is az, mint ahogy magunk is megtapaszthattuk már Magyarországon, nemrégiben új lemezzel jelentkezett, The Now Now címmel. Damon Albarn most sem fukarkodott a stílusparádéval, de ami biztos összekötő kapocs, azok a könnyed, lötyögős táncolásra motiváló ritmusok.

 

PÉNTEK

Az idei Sziget csajprodukciókban elképesztően erős, Fever Ray és Dua Lipa neve mellett ott találjuk az isteni Lana Del Rey-t is. Az amerikai énekesnő túl van az ötödik nagylemezén, s továbbra is a bájos és melankolikus pop koronázatlan királynője, akire nincs elég lájk, hogy kifejezzük, mennyire örülünk, hogy együtt lehetünk a Szigeten. 

 

SZOMBAT

Úgy hirdették meg, hogy Európában, fesztiválon kizárólag a Szigeten lép fel idén a Mumford and Sons, s ebben semmi túlzás sincs. Egy különleges buli várható szombat este főműsoridőben, egy nagy ívű utazás a bendzsótól az indie-rockig.

Mumford & Sons – Believe:

 

VASÁRNAP

A jó Liam Gallegher, az Oasis tesók egyik fele, tavaly As You Were címmel adott ki szólólemezt, amely kifejezetten jó kritikákat kapott, készül vele/róla egy dokumentumfilm As It Was címmel, ráadásul koncertezik is, s ennél jobb nem is történhet velünk.

Egy legenda után fellépni nem egyszerű, de a szakítós sláger után újabb szakítós slágerrel megasikert arató koszovói albán-brit lány egész biztos uralni fogja a színpadot: Dua Lipa egyrészt zseniális hanggal rendelkezik, mellyel azonnal kitűnik a rádióslágeres előadók közül, másrészt gyönyörű és kiváló show-woman, harmadrészt emlékezetesen jó popdalokat énekel, pont olyanokat, amelyekről húsz év múlva visszanézve az évtized legszebb pillanatai jutnak majd eszünkbe.

 

HÉTFÕ

Helló lányok! Itt a legnyurgább kanadai szupersztár, aki idén már vezette a Billboard listát is, s akiért másfél órán keresztül sikoltozni fogtok és szívecskéket formáztok majd a kezetekkel. Az őrületről az amúgy épphogy húszas éveiben járó Shawn Mendes zseniális előadó gondoskodik majd, kiváló dalokkal. Nem véletlen, hogy idei új, harmadik nagylemeze a mainstream pop egyik legjobb munkája.

Shawn után bulit tartani valószínűleg csak partyval lehet, így eljön az a norvég fiatalember, Kygo (aki egy Ed Sheeran-remixszel robbant be a legismertebb producerek közé), aki mindent tud a house-ról, s aki az Imagine Dragonstól kezdve Selena Gomezig sok mindenkivel dolgozott már együtt. 

 

KEDD

Az egyik legjobb koncertzenekar az indie szcénában, már amennyire indie-nek nevezhető a War On Drugs, hiszen dalaikból kihallhatók az amerikai rockhagyományok Bob Dylantől Tom Pettyig. Azoknak, akik a legutóbbi, Deeper Understanding című albumukkal kezdik a velük való ismerkedést, jelezzük, hogy tökéletes választás, ez a zenekar évről évre egyre jobb!

Alex Turner pont akkor járt zenekarával a VOLT-on 2014-ben, mielőtt egy időre visszavonult volna az Arctic Monkeys, viszont a Szigeten már egyszer fellépett a Last Shadow Puppets nevű csapatával. Most viszont ismét a Sziget kívánságlista-vezető anyazenekaré a főszerep, amely idén már megjelentett egy nagylemezt. Az album címadó dalához készített klip pedig kimondottan a 70-es évekbe visz minket és mintha David Bowie szelleme is ott lebegne felette.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

borsonline.hu

Egy újabb álompárnak vége: a műsorvezető bejelentette, külön utakon folytatják párjával

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

magyarnemzet.hu

Elúszhatott a bajnoki cím, de Klopp már más miatt aggódik

origo.hu

Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

mindmegette.hu

Puha, édes tészta, különleges formában: így készül a budai kuglóf

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Kiderült! Ilyen kapcsolatban vannak valójában a TV2 sztárjai

SHOWBIZ

Könnyek és veszekedés: Íme a Házasság első látásra legdrámaibb pillanatai

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SHOWBIZ

Schmuck Andor dalra fakadt: "A fülekben kevesebb kárt teszek, mint pár mai előadó"

SHOWBIZ

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

SHOWBIZ

Vámos Erika eltűnt, most elárulta, mi történt vele

SHOWBIZ

El se hiszed, hogy néznek ki ma a Szívtipró gimi sztárjai - galéria

SHOWBIZ

Itt a vége: a Házasság első látásra Petrája lehúzta a gyűrűjét a vécén a házasságával együtt - videó