SHOWBIZ

Kilencedszer nyílik meg az Érsekkerti Nyári Játékok Egerben

A fellépők között lesz Fenyő Miklós is, aki egy fergeteges hangulatú koncerttel kedveskedik a látogatóknak, de színházi darabok és gyermekprogramok is várják az odalátogatókat.
  • Szerző: ripost

Négy hét alatt nyolcvanegy előadásnak tapsolhat majd a közönség a IX. Érsekkerti Nyári Játékokon. Július 19-től a nézők egy megújult, nyolcszáz fős nézőtéren ülve figyelhetik a most már fedett színpadon zajló előadásokat Egerben.

Az idei kínálatban sok az ismerős darab, hiszen a tavaly sikerrel bemutatott Anconai szerelmesek, a már negyedik évben teltházakat vonzó Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban, és a Kölcsönlakás mellé az idei csemege Fenyő Miklós és Tasnádi István közös produkciója, a Made in Hungária lesz. A gyerekek sem fognak unatkozni, ők akár Micimackóval is találkozhatnak az érsekkerti fák alatt.

Az elmúlt évek trendjével szakítva most nem két, hanem egy felnőtteknek szóló darab premierjére készülnek. Ez a darab azonban, az Egri Pinceszínház elnöke, Tatár Gabi szavai szerint felér hárommal, hiszen olyan sok szereplőt mozgat meg, olyan életérzést közvetít, amely fiatalnak, idősebbnek is egyaránt mond valamit.

"Az Érsekkerti Nyári Játékok számomra fix pont. A hangulat, az emberek, a színészek miatt, akikkel nyaranta együtt dolgozni olyan élmény, amelyért akár vonzóbbnak tűnő nyári munkákra is mondtam már nemet" – fogalmazott Méhes László rendező.

"Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a nézők szeretnek bennünket, és ennél több nem kell egy színháznak" – osztotta meg Tatár Gabriella.

A Pinceszínház Eger a színházi előadásokon kívül, iskolákba, óvodákba viszi el gyermekelőadásait. Számos intézménnyel működnek együtt, közülük tucatnyiban fogyatékkal élő gyerekeknek biztosítanak programokat.

A színházi előadások mellett, művészetterápiás módszerükkel segítik a fogyatékkal, illetve hátrányos helyzetű térségekben élő gyerekeket.

Dr. Habis László Eger MJV polgármestere az idei évad megnyitóján elmondta, hogy különleges vállalkozásba fogott évekkel ezelőtt a Tatár Gabriella által vezetett társulat, az Egri Pinceszínház, amely nem csak szeretnivaló, de állandó, s ragyogó szín a város kulturális palettáján.

Nyáron számos előadással örvendeztetik meg a város lakóit és az idelátogatókat az Érsekkertben, de legalább olyan fontos számukra az év többi tizenegy hónapja, amikor sérült gyermekeket táboroztatnak, határon túli kapcsolatokat ápolnak, s olyan karitatív tevékenységet végeznek, amely – azt gondolom –országosan is példaértékű.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?