SHOWBIZ

Különleges árverés: az öngyilkos sztár kedvenc holmijai kerültek kalapács alá

A kilencvenes évek rockzenéjének legmeghatározóbb alakja 27 évesen hunyt el, pulóverét és gitárját azonban megszerezhetik a szerencsés rajongók.
  • Szerző: Ripost

Kurt Cobainnek, a Nirvana frontemberének olívazöld kardigánját és egy gitárját is elárverezik október végén New Yorkban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Profimedia

Cobain, aki 1994-ben hunyt el, a Nirvana 1993-as MTV Unplugged koncerten viselte az olajzöld kardigánt, amely a Julien's Aukciósház kínálatában szerepel. A Fender-gitárt Cobain az együttes In Utero turnéjára vitte magával.

Az 1993-ban készült balkezes gitár sokáig szerepelt a Rock and Roll Hírességek Csarnokának kiállításán. Az aukciós ház szerint 300-500 ezer dollárért (90-150 millió forintért) kelhet el. A kardigán árát pedig 200-300 ezer dollárra (60-90 millió forintra) becsülik.

Cobain, a grunge rockzenei szcéna egyik legnagyobb sztárja 27 éves korában, 1994. április 5-én vetett véget életének.

A kétnapos, október 25-26-ára meghirdetett, rockrelikviákat felvonultató aukción számos más értékes emlék, köztük Bob Dylan, Eric Clapton és Bruce Springsteen kéziratos dalszövegei is megvásárolhatók. A mintegy 700 kikiáltási tárgy között lesznek Elvis Presley, Janis Joplin, a Beatles, Michael Jackson, Madonna, a Queen és Elton John relikviái is – írja az MTI.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?