SHOWBIZ

Magyar paralimpikon a főszereplője Patocska Olivér új klipjének

Újabb slágergyanús dallal jelentkezik Patocska Olivér és Barabás Dávid duója.
  • Szerző: ripost

Bár a fiatalos formáció, Patocska Olivér és Barabás Dávid slágereire jellemző a jókedv és a játékosság, ezúttal egy komolyabb hangvételű tracket készítettek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Hullámzom című szerzeményüket egy fantasztikus fiatal élsportoló, a 22 éves Sztanó György paralimpikon súlyemelő élete ihlette. Az OliverFromEarth nemrég klipet is forgatott hozzá, amihez az ifjú versenyzőt kérték fel a főszerepre. György nagy örömmel mondott igent főleg azután, hogy megtudta: ő inspirálta a szerzőket. A videóklip betekintést enged Gyuri alázatos és időnként lemondásokkal teli hétköznapjaiba.

Fotó: OliverFromEarth

„Néhány éve ismerkedtem meg Gyurival az egyik adománygyűjtő koncertemen. Hamar jóban lettünk, így tudtam, hogy paralimpikonként milyen komoly küzdelmet folytat, hogy eredményes legyen a súlyemelésben. A 2016-os riói paralimpián 8. helyezést ért el, de eldöntötte, a 2024-es párizsi játékokon aranyat hoz haza Magyarországnak, így most minden idejét annak szenteli, hogy eljuthasson az ötkarikás játékokra. A 2020-as mezőnyben jelenleg tartalékos. A győzni akarása volt az, ami ennyire megérintett a Hullámzom megírásakor” – mondta Patocska Olivér.

„Magától értetődő volt, hogy őt kérem fel a főszerepre. Azt szerettem volna, ha a klip egyfajta ösztönzésként szolgál azoknak a testi fogyatékkal élő sportolóknak, akik bár lehet, hogy hátrányból indulnak a betegségeik miatt, mégis mindent megpróbálnak elkövetni, hogy – túllépve saját határaikat – sikereket érjenek el. Szeretném, ha minél szélesebb körben megismernék ezeket a csodálatos embereket. Gyuri történetét látva talán egy lépést tettünk afelé, hogy rájuk fordítsuk a reflektorfényt” – tette hozzá Olivér.

Tavaly, a rádiók által is sokat pörgetett A világ az enyém című dalukkal a Budapest Dal legjobb 13 produkciója közé kerültek, amiért a Tehetséges Fiatalok elismerést is átvehették. De a szintén tavaly megjelent Lófejűvel is rengeteg rajongót szereztek maguknak.

Olivér legutóbb a TV2 napi sorozatának, a Mintaapáknak készítette el a főcímdalát, amelyet a Sztárban Sztár Leszek! döntőjében adott elő. Akkor az édesapjához fűződő viszonyából merítkezett.

Nézzétek meg a motiváló és inspiráló „Hullámzom” című klipet!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?