SHOWBIZ

Megelőzi a bajt: Minden mozdulatára odafigyel Gelencsér Timi

A Fit-kid versenyző még az Exatlon versenyében sérült meg. Azóta helyrejött a válla, és nem keseríti meg mindennapjait a fájdalom, mégsem kockáztat! Odafigyel teste minden rezdülésére.
  • Szerző: BDF

Minden mozdulatra oda kell figyelnie a Dancing with the Stars versenyére való felkészülés alatt Gelencsér Timinek! A modell hosszú hónapokon keresztül fájlalta a vállát, miután megsérült az Exatlon Hungary versenyében. Kiugrott a válla, aminek következtében megnyúltak a szalagok és egy közülük részlegesen le is szakadt. Miután hazatért Dominikáról a mindennapjait is megnehezítette a sérülés, ezután keresett fel egy orvost, és elkezdődött a rehabilitációja. Timi már jól van, igyekszik tudatosan odafigyelni a vállára, hiszen tudja, akár újra megtörténhet a baj, és ezt szeretné mindenképp elkerülni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

„Szerencsére nem jön ki a fájdalom, mert nem tartom sokat magamat, általában Berci emel. De amikor például akrobatikázom, és el kell bírnom magam, akkor azért féltem. Egy rossz mozdulat és ki tud ugrani. Az egyik oldal sokkal lazább, mint a másik. Ezt nagyon tudatosan kell irányítanom végig, hogy ne történjen baj. Nem akarom elkiabálni, de nagyjából hozzászoktam, hogy hogyan kell erre kiemelten odafigyelnem” – mondta el a -nak Timi, aki egész életében sportolt, kiváló az erőnléte és az állóképessége, így a felkészülés fizikai része mondhatni gyerekjáték a számára. Mentálisan viszont nehezebb dolga van.

„Mivel mindig is sportoltam valamit, nekem sokkal megterhelőbb a felkészülés mentálisan, mint fizikálisan. A próbák mellett eljárok még futni, edzeni. Vannak pattogósabb koreográfiák, de ritkán fáradok el. Mentálisan viszont nagyon. Olyan sok új dolog ér, annyi mindenre kell odafigyelni. Ráadásul mindig egyéni sportoló voltam, most csapatjátékosként kell helytállnom. Szerintem jól haladunk. Az akrobatikus múltam sokszor előny, de sokszor hátrány, darabos mozgásom van, ezen még finomítanunk kell„ – tette még hozzá Timi, aki hozzátette, profi partnerénél jobb társat aligha kaphatott volna. Nagy az összhang és a kémia is működik köztük, ami a társastáncok esetében elengedhetetlen.

”Bercivel rögtön megtaláltuk a közös hangot. Annyit kívántam, hogy olyan típus legyen, mint én: maximalista, célorientált és mindent belefektet abba, hogy jól tudjunk szerepelni.„

Nem veszélytelen a tánc

Komoly állóképességet igényel a Dancing with the Stars táncos műsora, hiszen egy rossz mozdulat és máris megtörténik a baj. Gabriela Spanic már az első adásra is összeszedett egy komolyabb sérülést. Fájdalmas izomhúzódással lépett a színpadra, ami mellett bordaközi izmait is fájlalta. Emiatt át kellett írni a koreográfiát is.

 

És ezeket olvastad már?