SHOWBIZ

Mindenkit megdöbbentett Meryl Streep: ilyen kemény beszédet régen mondtak díjátadón

Meryl Streepet életmûdíjjal jutalmazták a Golden Globe-díj-átadón. A színésznő beszédében Donald Trumpot ostorozta.
  • Szerző: Ripost

Cecil B. Demille-díjat vehetett át életműve elismeréséért Meryl Streep. A 67 éves színésznő beszédében az aktuálpolitikát hozta fel, keményen ostorozta Donald Trump bevándorlóellenes lépéseit.

"Mi is Hollywood igazából? Csak egy rakás ember, akik mind máshonnan jöttek ide. Például Amy Adams Vicenzában, Olaszországban, Natalie Portman Jeruzsálemben született. Hol van az ő születési anyakönyvi kivonatuk? Vagy nézzük Ruth Neggát, aki Etiópiában született, majd Írországban nőtt fel. Ryan Gosling, mint minden kedves ember, kanadai. Hollywood fulladozik a kívülállókban és a külföldiekben. Ha őket kirúgjuk innen, akkor nem marad más, mint az amerikai foci és a Mixed Martial Arts (MMA, Amerikában is népszerű kevert küzdősport), ezeknek semmi köze a művészethez" - mondta.

Beszédét azzal folytatta, hogy számtalan erős alakítást láthattunk az elmúlt évben, az ő szívét mégis összetörte egy esemény. Mint fogalmazott, éppen azért, mert az nem filmen, hanem a való életben történt.

Az év legmeghatározóbb teljesítményének nevezte az esetet, amikor a frissen megválasztott amerikai elnök kigúnyolt nyilvánosan egy fogyatékkal élő újságírót.

"Az erőszak csak erőszakot szül. Ha a nagyok a hatalmukat arra használják, hogy megszégyenítsék az embereket, akkor mindannyian veszettünk."

Innen tért rá beszéde második részére, ahol az újságírók védelmére kért mindenkit, az olyan újságírókéra, akik pontosan az ilyen helyzeteket mutatják be, akik kiállnak az elnyomottak mellett, és az igazságtalanság ellen. "Szükségünk lesz rájuk, és szükségük lesz ránk, hogy megvédjük az igazságot" – mondta a színésznő.

Az utolsó mondatával sírva a nemrégiben elhunyt színésznőt, Carrie Fishert idézte.

Ahogy a nemrég elhunyt barátom, Carrie Fisher mondta: fogd a törött szíved, és alakítsd művészetté!

A színésznőt 19-szer jelölték már Oscar-díjra, ebből háromszor el is hozta az arany szobrocskát, Golden Globe-ra pedig 29-szer jelölték. Az idei átadón az életműdíj mellett esélyes volt a legjobb női főszereplőnek járó díjra is a Florence - A tökéletlen hang címszerepe miatt.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készíts szaloncukrot házilag!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?