Létrehozva: 2020.04.21.

Neked énekelek: eddig közel 25 millió forint gyűlt össze a TV2 gálaműsorában

Több mint ötven népszerű sportoló és előadóművész csatlakozott a TV2 Neked énekelek című nagyszabású jótékonysági műsorához.

Szerző Elekes Judit

A hétfő délutáni adatok szerint közel 25 millió forintnyi felajánlás érkezett a 1357-es adományvonalra a TV2 Neked énekelek című élő jótékonysági műsorában, ám ezen felül a bankszámlaszámukra is érkeztek felajánlások, a tényleges összeg a napokban derül ki. A kezdeményezéshez számos népszerű színész, zenész, műsorvezető és sportoló csatlakozott, és az önkéntes karantén szigorú szabályait betartva otthonról énekeltek a nézőknek.

Fotó: TV2

Az élő adás alatt telefonhívással vagy nagyobb pénzbeli adománnyal mindenki támogathatta a legnagyobb magyar segélyszervezeteket, hogy rajtuk keresztül segítse a vírushelyzet miatt bajbajutottakat, csatlakozva ezzel a Segítünk egymásnak elnevezésű önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoporthoz.

Nagy nevek fogtak össze

Az estét Charlie, Pataky Attila és Frenreisz Károly indította: Demjén Ferenc legendás slágerét, a Várj, míg felkel majd a napot adták elő. A karanténkoncert után Demjén Rózsit telefonon kapcsolták, az énekes ugyanis csodálatos bejelentést tett: licitre bocsátotta azt a sálat, amit a V'Moto-Rock búcsúkoncertjén viselt. A ruhadarab végül 280.000 forintért talált gazdára.

Királyék családi koncertet adtak

Különleges pillanat volt, mikor Király Linda a szüleivel és testvéreivel, Viktorral és Bennel, valamint az ő feleségeikkel és unokaöccsével, a hároméves Kai-jal énekelték el Pharrell Williams világslágerét, a Happy című nótát. Az énekléshez házi videoklipet is készítettek, persze kizárólag az otthonukból, ami profikat meghazudtoló minőségűre sikeredett, és mindenkinek mosolyt csalt az arcára.

 

A múltba repített Ákos

A Kossuth-díjas énekes és Janicsák Veca a jelenből néhány percre visszavitte a nézőket a múltba. Egészen pontosan 2011-be, amikor az akkor még pályakezdő énekesnő és Ákos debütáltak az Érintő című, közös számukkal. A vasárnap esti gálaműsoron az akkori felvételeket vetítették le a tévénézőknek, míg Ákos és Veca a saját otthonukból énekelték fel frissen a dalt, amitől láthatóan mindketten elérzékenyültek.

A TV2 hírosztálya is összefogott

Rendhagyó produkcióval készültek a Tények, a Mokka és az Időjárásjelentés házigazdái, akik ennek az időszaknak az egyik legnépszerűbb dalát, az Európa 2020-at adták elő. A felvételen a jelenleg Dominikán tartózkodó Marsi Anikó is felbukkant, aki férjével, Palik Lászlóval és a gyermekeikkel van kint az Exatlon Hungary forgatása miatt.

Mága Zoltán lélegeztetőgépet vásárol

A hegedűművész a műsorban tett hatalmas bejelentést: egy lélegeztetőgépet vásárol egy kórháznak, hogy ezzel nyújtson segítséget a súlyos betegeknek. Egyúttal bejelentette, azokat a zenészeket sem hagyja cserben, akikkel együtt dolgozik: hiába nincs koncert, minden zenészének addig fizeti a fizetését, ameddig csak módjában áll. Mága Zoltán szolidaritásra kérte az ország tehetős embereit vagyis, hogy ki-ki a maga módján támogassa a kórházakat.

A civilek sem adják fel

Az este egyik fénypontja kétségkívül az volt, amikor sportolók és a műsorba jelentkező civilek adták elő az LGT népszerű slágerét. A Nem adom fel című produkció igazán vidámra sikeredett, ezzel is erőt adva a nehéz napokban.

Összefogott a család

Varga Miklós gyermekeivel, Viviennel és Szabolccsal közösen adta elő ikonikus dalát. A Vén Európa című sláger a jelenlegi helyzetben új értelmet nyert, a nézők pedig új hangszerelésben ismerhették meg a számot.

Mindenki tapsolt

Az este zárásaként a műsorvezetők, Ördög Nóra és Till Attila közös tapsolásra hívták a tévénézőket és a gála szereplőit. A megható percek során mindenki együtt tapsolt, így kifejezve köszönetét és tiszteletét az egészségügyi dolgozók és azok felé, akik nem tehetik meg, hogy otthon maradjanak, és nap, mint nap dolgoznak értünk.

Orbán Viktor: Csak együtt sikerülhet A veszélyhelyzet negyvenedik napján Magyarország miniszterelnöke a Facebook-oldalán osztotta meg a gálaest egyik ikonikus pillanatát, Horváth Charlie, Pataky Attila és Frenreisz Károly performanszát, a Várj, míg felkel majd a nap című Demjén Ferenc-dalt. „Csak együtt sikerülhet!” – írta Orbán Viktor a videóhoz.

 

Szerző Elekes Judit

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mégis, miért remeg Magyar Péter keze-lába, ha szónokol?

origo.hu

Magyar Péter bevallotta, hogy loptak

hirtv.hu

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

ripost.hu

Meglepő döntést hozott Kis Grófo testvére a szolnoki luxusházzal kapcsolatban

magyarnemzet.hu

Az adatvédelmi biztos szerint Magyar Péterék jogszerűtlenül járhattak el

origo.hu

Véres orosz megtorlás indul Ukrajnában

astronet.hu

Hétvégi horoszkóp 2024. április 20-21.: Váratlan fordulatokat jeleznek a bolygók

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ott zokogott szegény nő" – hároméves kislány zuhant ki az ötödikről Csepelen, ez mentette meg a biztos haláltól

magyarnemzet.hu

Orbán Viktor tudhat valamit, már Puzsér is a tenyeréből eszik

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Könnyek és veszekedés: Íme a Házasság első látásra legdrámaibb pillanatai

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SHOWBIZ

Schmuck Andor dalra fakadt: "A fülekben kevesebb kárt teszek, mint pár mai előadó"

SHOWBIZ

Válása miatt kapott hideget-meleget Szabó Ádám felesége

SHOWBIZ

„Elkezdett flörtölni velem...” – kiakadtak Petrán a Házasság első látásra nézői

SHOWBIZ

Mesterséges intelligencia írt dalt Bochkor Gábornak

SHOWBIZ

Házasság első látásra: dönthettek a párok a válásról, mindenki ledöbbent a választásokon - videó

SHOWBIZ

Emlékszel még A klinika szereplőire? Így néz ki ma Udo, Elke nővér és Brinkmann professzor