Létrehozva: 2020.02.08.

Ők csapnak össze A Dal második válogatójában

Tíz produkció látható szombaton A Dal 2020 második adásában. A három válogatóból összesen tizennyolc produkció jut a két elődöntőbe, ezekből nyolc előadó kerül a március 7-i döntőbe, amelyen kiderül, mely előadó építheti tovább zenei karrierjét a 75 millió forint összértékű nyereménnyel. A Ripost összegyűjtötte a legizgalmasabb információkat az második élőshow résztvevőiről!

Szerző Doris

Kies

Fotó: MTVA

Öt éve alakult meg a kecskeméti zenekar, ami a fiatalokat szólítja meg a dallamos, pörgős rockszámaival. 2017-ben jelölték őket a Fonogramon az év felfedezettje kategóriában, ráadásul számos neves hazai fesztiválon is felléptek már. A négytagú banda most az Egyetlennel indult A Dal 2020-ban, amelyhez ráadásul videoklipet is készítettek.

Nene

Fotó: MTVA

Az együttes a Kodolányi János Főiskola tanulóiból alakult meg még 2017-ben. Egy évvel később elindultak A Dal 2018-ban, amelyben a Mese a királyról című dalukkal váltak ismertté. Az énekesnő, Orsovai Renáta életét gyermekkorától fogva a zene határozza meg: számos tehetségkutatóban feltűnt, és olyan sztárokkal dolgozott együtt vokalistaként, mint Heinz Gábor BIGA, Rácz Gergő és a Blahalousiana együttes.

Molnár Dániel

Fotó: Facebook

A fiatal énekes céltudatosan halad az álmai felé: múlt évben egy tehetségkutató műsorban mérettette meg magát, most pedig A Dal 2020-ban énekli el Ábránd című számát. A 22 éves énekes életcélja, hogy olyan dalokkal állhasson színpadra nagy közönség elé, amik megindítják, megmozgatják az embereket.

Mocsok 1 Kölykök

Fotó: MTVA

A zenekar 2007-ben alakult, A Dal 2020-ban a Szerelem című, rockos hangzású számukkal indulnak. Nem idegen számukra a terep, hiszen már 2019-ben is álltak A Dal színpadán, akkor Egyszer című slágerükkel. Az együttes neve egy vicces helyzetnek köszönhető: nem sokkal megalakulásukat követően egy mozgalmas, budakalászi házibuli hevében kapták a nevüket egyik cimborájuktól, aki mindenkire csak annyit mondott: „Mocsok egy kölyök vagy!”

Konyha

Fotó: MTVA

„A konyhában mindig jó, mert a hűtőben mindig ég a villany!” – Ezzel a felkiáltással alapított zenekart 2010 őszén Szepesi Mátyás énekes-gitáros-dalszerző. Még csak szavak című számukkal indulnak A Dal 2020-ban, ám nem először: 2019-ben az első elődöntőig jutottak a Százszor visszajátszott című slágerükkel, ám most újult erővel törnek előre!

Arany Timi

Fotó: MTVA

A 20 éves énekesnő gyermekkorában kipróbálta magát a tánc és a színészet világában is, de végül az éneklés nyerte el a szívét. Az ország 2013-ban ismerhette meg az akkor tizennégy éves Timit, aki egy gyerekeknek rendezett televíziós tehetségkutató műsorban egészen a döntőig jutott. Ezt követően a Gorsium Művészeti Gimnázium tanulójaként folytatta a zenei képzését, ahol jazz-ének és könnyűzene szakon tanult. Szombaton egy saját szerzeményű, a „Hurrikán” című dalával próbálja majd lehengerelni a közönséget, melynek a szövege a Juhász Krisztinával közös munkájának gyümölcse.

Takács Nikolas

Fotó: Facebook

Takács Nikolast senkinek sem kell bemutatni, A Dal színpadán azonban újoncnak számít, hiszen először indul a versenyen. A legjobb harminc dal közé jutott Csendbeszéd című dala zenéjét Heincz Gábor szerezte, míg a dalszöveg Szepesi Mátyás munkáját dicséri. Amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy Nikolas ezzel a számával ünnepli pályafutása 10. évfordulóját. A ma esti műsorban egymás ellen induló Takács Nikolas és Wolf Kati 10 évvel ezelőtt már összecsapott egymással az egyik tehetségkutató színpadán. Akkor Nikolas szerepelt jobban, ami vélhetően most sem lenne ellenére. Vajon sikerül továbbjutnia?

Wolf Kati

Fotó: Facebook

Wolf Kati nevét 1981-ben ismerte meg az ország, amikor elénekelte a Vuk című rajzfilm főcímdalát, az eredeti, Maros Gábor által előadott szerzemény nyomán. A főiskolát szolfézs-karvezetés tanár szakon végezte. Gimnazista éveiben tagja volt a Stúdió Dél együttesnek, a Sunny Dance Band-nek, a New Chocolate nevű funky zenekarnak, és énekelt a Queen emlékzenekarában is. Ezt követően barátaival megalapította az Enjoy című zenekart, főként pop slágereket adtak elő. is visszatérő vendégként láthatjuk A Dal 2020 színpadán. Próbáld még című számával jutott be a legjobbak közé. 2014-ben a Ne engedj el című dallal döntős volt. Katit vélhetően az is fűti, hogy visszavágjon Takács Nikolasnak a 2010-es tehetségkutatóért, bár az akkori eredmény – Nikolas 2., Kati pedig a 6. helyen végzett – most mindkettejük elődöntőbe jutását eredményezné.

NÁGI

Fotó: Facebook

A NÁGI név mögött egy fiatal és roppant tehetséges énekesnő, Nagy Brigitta áll. Brigi általános iskolás kora óta foglalkozik az énekléssel, majd a középiskolában már saját zenekarával szórakoztatta a közönséget. Tanulmányait az érettségi után a Kőbányai Zenei Stúdióban folytatta, ahol számos zenei irányzattal és stílussal megismerkedett. Brigi a közismert internetes videó megosztó oldalon működtetett csatornáján keresztül vált közismertté nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi közönség számára is. A fiatal énekesnő idén első alkalommal próbál szerencsét A Dal 2020 előadói között, ahol a Kozma Kata és Sebestyén Áron által szerzett „Freedom-Felszállok a gépre” című dallal fogja elkápráztatni a nagyérdeműt.

Patikadomb

Fotó: Facebook

A Dal hűséges nézőinek vagy a Petőfi Rádió hallgatóinak sem lehet ismeretlen a Patikadomb zenekar, hiszen a srácok már két évvel ezelőtt is szerepeltek a műsorban. Némileg más felállásban, de töretlen lelkesedéssel zenélnek azóta is. A zenekar több turnén túl van már, játszott a Sziget Fesztivál színpadán és a mai napig is telt házas koncerteket adnak. Rengeteg időt töltenek együtt nemcsak a színpadon, hanem a magánéletben is, hiszen egy ideje már egy lakásban élnek. Állításuk szerint ez ihlette a Rólad klipjét, amelyben betekintést nyerhetünk a fiúk mindennapjaiba és amivel szombaton színpadra állnak.

Szerző Doris

Ez is érdekelhet

origo.hu

A lélegzetelállító szőke szépség is ott lesz a világ leghíresebb versenyén - galéria

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

Remegő hanggal jelentkezett be Ördög Nóra: támadás történt az Ázsia Expressz szállodájában

vg.hu

Reagált a Budapest Airport a 729 forintos bőrönd-kiárusításra

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

vg.hu

Áll a bál a Telexnél: távozások jöhetnek

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SHOWBIZ

Schmuck Andor dalra fakadt: "A fülekben kevesebb kárt teszek, mint pár mai előadó"

SHOWBIZ

Válása miatt kapott hideget-meleget Szabó Ádám felesége

SHOWBIZ

Íme a magyar Elvis Presley: „Nem vagyok imitátor, én énekes vagyok”

SHOWBIZ

Ez ám a megtiszteltetés: Bangó Margit közös dalra hívta Curtist

SHOWBIZ

Nagy bejelentést tett Ördög Nóra – aztán jött a hideg zuhany

SHOWBIZ

Exei ajándékával költözött a férjéhez a TV2 sztárja

SHOWBIZ

Elárulta a Next Top Model Hungary zsűritagja, kiből lesz sikeres modell