SHOWBIZ

Omega-balhé: Kati lép Mihály helyébe

Alaptag távozik a legendás együttesből, nem sokkal az Oratórium-koncert előtt. A zenekarban régóta forrnak az indulatok. Eláruljuk a balhé okát!

Mihály Tamás nem akart részt venni az Oratórium-turnén, ezért kikerül a bandából - írja a Blikk. A zenész 1967 óta volt tagja az Omegának, a távozásával megszűnik a legendás, 1971-es felállás. 

Kóbor János és Benkő László ötlete volt az Oratórium-turné, azaz hogy az eredeti Omega-dalokat áthangszerelve, egyházi környezetben adják elő, ám ez több tagnak nem tetszett. Mihály Tamás sem akart benne részt venni, ezért mostantól Szőllösi Kati basszusgitározik helyette, aki hosszú évek óta együtt zenél a bandával. 

Katival és a gitáros Szekeres Tomival régóta együtt dolgozunk, számunkra ők épp olyan tagok, mint bárki más, csak az utóbbi három évben előrébb léptek 

- magyarázta Benkő László, aki szerint a közönség is elfogadta a döntést. 

A békéscsabai felkérést nem tudtuk visszautasítani, viszont azt is beláttuk, nem lehet olyan zenekari formát fenntartani, amelyben bizonyos tagok csak bizonyos koncerteken hajlandóak az Omega közönsége elé állni. 

- folytatta Benkő. A békéscsabai beatmisén tehát már Szőllösi Kati lesz az egyetlen basszusgitáros az együttesben. 

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?