SHOWBIZ

Óriási lehetőség: Külföldön lehet világsztár a magyar színésznő

Fenekestül felfordult Domján Kata élete, amióta A Pillanat című filmben nyújtott alakításáért átvette a US International Golden Film Awardot.
  • Szerző: Doris

Los Angeles felé kacsingat Domján Kata színésznő, aki még csak 29 éves, de rengeteg megkeresést kap, amióta tavaly decemberben átvehette a legjobb színésznőnek járó díjat az amerikai US International Golden Film Awardon. Kata jelenleg öt projekten dolgozik, amikről egyelőre nem beszélhet, de azt nem titkolja, hogy szíve szerint Amerikában folytatná a karrierjét, bár Magyarország is nagyon fontos számára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Keller Mátyás / Ripost

„Nagyon beindult az életem, teljesen megújultam, úgy érzem, hogy egy útkeresés végére értem. Magabiztosabb vagyok és nagyon bízom benne, hogy külföldön is sikerül karriert építenem. Nagyon szeretem a családom, de felnőttem és önálló életem van, így nem jelentene problémát a távolság„

- mondta a -nak Kata, aki a Los Angeles-i elismerés óta két másik díjjal is gazdagodott: a kanadai nemzetközi filmfesztiválon is őt választották a legjobb színésznőnek.

A fiatal tehetség pontosan tudja, hogy egy színésznek testileg és lelkileg is rendben kell lennie. Évek óta van mellette egy coach, akihez rendszeresen jár és aki segített neki az útkeresésben, a testét pedig kőkemény edzéssel tartja karban.

„Minden nap sportolok. Nemrég költöztem az Andrássy út környékére, ott futok reggelente, ha esik az eső, akkor pedig konditerembe megyek. Az étkezésre is odafigyelek, hosszú évek óta vegán vagyok, számomra ez egy életfelfogás” – árulta el a színésznő, akivel a Magyar Filmdíj átadásán beszélgettünk a Vígszínházban. A gálán az Oscar-díj szűkített listájára is rákerült Akik maradtak, illetve az Oscar-díjas rendező, Deák Kristóf Foglyok című filmjei lettek a díjkiosztó legjobbjai. A legjobb játékfilm díját megkapó Akik maradtak összesen 4 díjat nyert. A legjobb tévéfilm díját megkapó Foglyok kilenc másik kategóriában is a legjobb lett.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?