SHOWBIZ

Pisloghat Majka, friss dalok helyett '94-es slágerre buknak a magyarok

Két sikerdallal is szerepel a MAHASZ kislemez listájának első 12 helyezettje között az ózdi szövegmondó, ám hiába a Mindenki táncol /90'/ és a Curtisszel meg Király Viktorral felvett Füttyös sikere, a 49. heti összesítés szerint egy 1994-es dal letöltéséért fizettek a magyarok a legtöbbet.
  • Szerző: Ripost

Bár a rádiós játszási listákat egyelőre nem rendezte át a karácsonyi időszak, a Mahasz Single (Track) Top 40-es, azaz a fizetős zeneletöltések rangsorát megmozgatták a közelgő ünnepek. Olyannyira, hogy a 49. héten Majka Curtisszel és Király Viktorral rögzített – Füttyös című nótája a 3. helyről a 12-re esett vissza, míg a Mindenki táncol /90'/ a 10. pozícióból a 8-ra jött fel.

Ugyanakkor a rangsor élén Mariah Carey 1994-es karácsonyi tutija, az All I Want For Christmas Is You áll. Az ünnepi sikerdal a 20. helyről ugrott a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára!

Igaz, a jövőre negyedszázados felvétel, mely világszerte 10 milliónál is több példányban talált gazdára, nem csak hazánkban szerepel előkelő helyen a kislemezlistán! Az amerikai Billboardon jelenleg a 7., míg az Egyesült Királyságban az 5. helyen tanyázik.

Vagyis az amerikai énekesnő slágere a tengeren innen és túl, no meg hazánkban is megelőzi a Wham! 1984-es befutóját, a Last Christmast. (George Michael és Andrew Ridgeley nótája az USÁ-ban a 34., az angoloknál a 7., Magyarországon pedig a 9.) 

Nagy kérdés persze, hogy karácsony hetében a két sikerdal közül melyik kerül majd ki győztesen.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?