SHOWBIZ

Raktárkoncert: Autóskoncerttel mentette a helyzetet a Tankcsapda

Hazánk legnépszerűbb rockcsapata fergeteges bulit adott a Raktárkoncertek helyszínén, ahol lapunk munkatársával is beszélgettek.
  • Szerző: Buster

Éppen a napokban tartotta fennállásának 31. évfordulóját a Tankcsapda. A srácok persze nem úgy tervezték, hogy egy közönség nélküli bulin ünnepelnek majd, de a koronavírus-járvány közbeszólt…

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

Lukács Lacit, Fejes Tamást és Sidit nem olyan fából faragták, hogy megállíthatná őket „holmi” világjárvány. A srácok elsőként reagáltak, amikor idén márciusban szó szerint leállt a világ és elkezdődött a koronavírus elleni küzdelem. A zenekar gitárosa a raktárkoncertes fellépésük után mesélt lapunknak.

Fotó: Ripost

„Amikor világossá vállt, hogy a koronavírus átírja az idei terveinket, már másnap összeültünk és gyors helyzetelemzésbe kezdtünk. Kerestük a megoldást arra, hogyan koncertezhetünk alternatív módon, és végül mi lettünk az elsők, akik egy magas színvonalú online koncerttel jelentkeztünk. Nem csak letettük a telefont a próbaterembe, hanem egy komoly stábbal dolgoztunk. Ezután megcsináltuk az autóskoncerteket, majd összehoztunk egy online tehetségkutatót. Azt tartottuk szem előtt, hogy szoros kapcsolatban maradjunk a rajongóinkkal és ez sikerült is” – kezdte a -nak Sidi, akitől a Tankcsapda dobosa, Fejes Tamás vette át a szót.

Fotó: Ripost

„Persze nem mondanám, hogy nem volt rossz érzés, amikor le kellett mondanunk az idénre tervezett európai turnét és a teljes fesztiválszezont, de átkapcsoltuk az agyunkat és tudtuk élvezni a huszonkét állomásos 500-as turnét, ahogyan ezt a raktárkoncertes fellépést is élveztük” – mondta a zenész. Sidi számára egyébként komoly pozitívumot is hozott a kialakult járványhelyzet, hiszen saját bevallása szerint ő régóta szinte mániás kézmosó, így most örül, hogy mindenhol hódolhat ennek a „szenvedélyének”. A gitáros ugyanakkor azt is díjazza, hogy megszűnni látszik a férfiak közötti üdvözlő puszilkodás, ami eddig nagyon idegesítette őt.

A Tankcsapda koncertjét a kormány 5,3 milliárdos mentőcsomagjának részeként hamarosan a rajongók is láthatják a mindigGO TV alkalmazás segítségével.

„Történelmet írunk”

A Tankcsapda tagjai különleges lehetőségnek tartják a Raktárkoncertet és persze éppen úgy csaptak a húrok közé, mintha tízezres tömeg előtt játszottak volna. „Mostanra már megszoktuk, hogy úgy zenélünk, hogy nincs hatalmas interakció a közönség részéről, így nem okoz gondot, hogy most a Raktérkoncerten teljes erőbedobással toljuk. Van ennek egy bája. Történelmet írunk és jó lesz majd visszaemlékezni erre a furcsa időszakra. Jobban tudjuk majd értékelni az életet, ha minden visszatér a rendes kerékvágásba” – mondta lapunknak Sidi.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?