SHOWBIZ

Raktárkoncert: Így élte meg a karantént Pataky Attila – Videó

Rengeteget tanult az elmúlt időszakban az énekes szeretetről, családról, boldogságról, s rájött arra is, hogy bőven ráfért a kényszerpihenő. A raktárkoncerten mesélt arról, mi mindenen ment keresztül az elmúlt hónapokban.
  • Szerző: Ripost

Tíz éve nem pihent ennyit, úgyhogy először kifejezetten jól viselte a karantént Pataky Attila, de ma már fájdalom járja át, ha arra gondol, hogy nem találkozhat a közönségével. A kényszerszünet után ezért is esett jól neki, hogy jót zenélhetett az Edda Művekkel a raktárkoncert színpadán – még ha továbbra is közönség nélkül.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bors

„Az első másfél hónapot végigaludtam. Fogalmam sem volt róla, hogy ilyen fáradt vagyok… Azt hiszem, nagyon felpörögtünk az elmúlt években, folyamatosan 3200-as fordulattal mentünk, és meggyőződésem volt, hogy ez így természetes, úgyhogy ez most nagyon komoly regenerálódás nekem” – újságolta lapunknak az énekes, akivel a raktárkoncert-sorozat kapcsán beszélgettünk. Miután alaposan kipihente magát, az Edda frontembere először elfogadta a helyzetet, hogy 46 év után először nem indul április 15-én koncertturnéra, de egyre nehezebb számára a kényszerpihenő.

Fotó: Bors

„Tudomásul vettem azt, amit a járvány miatt a hazám átél, de augusztus 15-e óta már szó szerint fáj, hogy nem játszhatunk a zenekarral. A múlt héten végre megvolt első akusztikus koncertünk, és most a raktárkoncertben a szívünk-lelkünk benne volt.”

Fotó: Bors

Pataky szerint az óriási hiányérzet mellett számos hozadéka is volt a kényszerpihenőnek, például, hogy a feleségével, ha lehet, még közelebb kerültek egymáshoz, és az alkotásra is maradt ideje.

Fotó: Bors

„Írtam tizenöt új dalt, rengeteget olvastam, és többet tudtam befelé figyelni. A bezártságnak volt még egy nagy előnye: megtanultam újra vágyakozni arra, amim és akim van (ajánlom mindenkinek). A családom ugyanis „Edda-életet” él velem együtt. Most is itt van a feleségem, az anyósom, a fiam is, viszem őket magammal, ahová csak tudom, de amikor kicsit elcsendesedett minden, a fókusz is más lett, és ez új volt, jó volt” – morfondírozott az énekes, aki szerint néha kicsit mindenkinek szünetet kéne tartania, és a napi hajsza helyett emberibb életet élni.

Hatalmas segítség ez a zenészeknek

A raktárkoncert-sorozat a kormány 5,3 milliárdos mentőcsomagja a világjárvány miatt bajba jutott hazai zeneipar számára. A nézők nélküli helyszínen az egyik divízióban olyan népszerű előadók és zenekarok kapnak fellépési lehetőséget, mint Keresztes Ildikó, Balázs Fecó, Demjén Ferenc, Zorán, az Edda vagy a Neoton. A legnagyobb hazai sztárokból és befutott fiatal tehetségekből álló programsorozatot Rózsa István, a közismert producer fogja össze. A fellépésekről készült felvételeket online közvetítésen keresztül láthatják a nézők szeptember közepétől.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Nincs karácsony töltött káposzta nélkül – klasszikus recept a Mindmegettétől

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?