SHOWBIZ

Raktárkoncert: Segítőinek adja a raktárkoncert-gázsiját a Csík zenekar

Csík János és zenekara izgatottan készültek a Raktárkoncertre, hiszen őket is rosszul érintette a koronavírus miatti leállás.
  • Szerző: Buster

A Csík zenekar tagjai feltalálták magukat az utóbbi hónapokban és sokat dolgoztak, de nagyon hiányzott nekik a koncerthangulat, amit most a raktárkoncerten újra átélhettek. „Érdekes és kellemetlen meglepetés volt számunkra is a koronavírus megjelenése, de úgy voltunk vele, hogy rengeteg nehézséget legyőztünk már életünk során, így ezzel is megbirkózunk! Eleinte videókat készítettünk, amelyekben arra buzdítottuk a rajongóinkat, hogy ők is maradjanak otthon, majd a következő lemezünkön kezdtünk el dolgozni” – kezdte Csík János, aki számára voltak pozitív hozadékai a bezártságnak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Csík János Fotó: Szabolcs László

„Volt jó oldala az önkéntes karanténnak, például mindannyian több időt tölthettünk a családunkkal. Aztán amikor már kezdtük unni a bezártságot, mindig érkezett egy-egy felkérés online koncertre, ami kifejezetten érdekes tapasztalásnak bizonyult. El is gondolkodtunk azon, hogyan legyünk a jövőben is jelen az online térben” – mondta a zenekar vezetője, aki nagyon hálás, amiért ők is lehetőséget kaptak, hogy újra profi körülmények között színpadra állhassanak.

Csík zenekar
Fotó: Szabolcs László

„Fantasztikus lehetőséget jelentenek a raktárkoncertek és kifejezetten örülök, hogy archiválva lesz a koncert, hiszen most történelmi időket élünk és a zenénken keresztül üzenhetünk az utánunk következő generációknak egy zavaros időszakról. Ha úgy tetszik, éppen történelmet írunk” – mondta Csík János, aki azt is elárulta, mire fordítják majd azt a pénzt, amit a koncertért kapnak.

„Főleg a minket segítő technikai embereknek szeretnénk támogatni a gázsival, hiszen ők azok, akiket a legrosszabbul érint a kialakult helyzet a szakmán belül” – nyilatkozta lapunknak a koncert előtt a Csík zenekar alapítója.

Csík zenekar fotó:Szabolcs László

 

Szeptember 21-től indul a koncertsorozat

A Raktárkoncert-sorozatot a kormány 5,3 milliárdos mentőcsomagja tette lehetővé a világjárvány miatt bajba jutott hazai zenei ipar közel kétszáz előadója és háttérembere számára. A koncertfilmek az Antenna Hungária ingyenes mindiGO TV alkalmazásában szeptember 21-étől folyamatosan megnézhetők lesznek. A Lounge Group jóvoltából már a Raktárkoncertek nyilvánosságra kerülése előtt számos értékes tartalom válik elérhetővé a kulisszák mögül a raktarkoncert.hu honlapon és a vonatkozó közösségi média oldalakon. A Lounge Group a koncertek vizuális világának kialakítása mellett az elkészülő koncertfelvételek technikai véglegesítésében is szerepet vállal.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?