Létrehozva: 2020.12.15.

Sikerrel búcsúzott a Farm VIP és a Dancing with the Stars

Az elmúlt héten a TV2 két sikerműsora is a végéhez ért. Mind a Farm VIP, mind a Dancing with the Stars döntője elsöprő győzelemmel zárta első évadát.

November 15-én, vasárnap tizennégy hírességgel startolt el a TV2 vadonatúj kalandrealityje, a Farm VIP, amely több hetes küzdelem után december 11-én a fináléjához érkezett. A műsort nagy érdeklődéssel várták a nézők, hiszen a premierepizód 464 ezres nézettséggel (18,2% nézői részesedéssel) a nap legnézettebb műsora lett a 18-59 évesek körében.

Fotó: TV2

A nézők a hétköznapi folytatás során is kitartottak a műsor mellett, és estéről estére figyelemmel kísérték, miként birkóznak meg a sztárok a vidéki élet viszontagságaival, így a hétköznapi epizódok átlagosan 14,8%-os nézői részesedést hoztak a 18-59 évesek körében. Ezzel az eredménnyel a TV2 szinte megduplázta az előző 4 heti azonos idősávjának átlagát (megelőző 4 hét átlaga hétköznapokon: 7,5% SHR)*. A 14,8%-os szezonátlaggal a Farm VIP az RTL Klubot is megszorongatta, hiszen kis különbséggel, csupán 0,5 százalékponttal maradt le az RTL Klub azonos idősávjának átlag nézői részesedésével szemben (15,3% SHR). A 4 éves vagy annál idősebbek körében azonban az erős hétköznap esti műsorok ellenére is nyerni tudott a Farm VIP, mivel hétköznapokon átlagosan a nézők 16,7%-a választotta, míg az RTL Klub azonos idősávját csak 14,6%.

Minden este szoros volt a verseny a nézők figyelméért, de az utolsó héten még kiélezettebbé vált. A finálé hetét mind a 3 fő korcsoportban nyerte a műsor, hiszen az 5 epizód átlagosan magasabb nézői részesedést ért el, mint az RTL Klub azonos idősávja: a 18-59 évesek körében átlagosan 16,0%-os, a 18-49 évesek körében 15,5%-os és a 4 éves vagy annál idősebbek körében 18,0%-os nézői részesedésével magasan többen választották esti szórakozásként, mint az RTL Klub azonos idősávját, ami ugyanebben a sorrendben 14,2%-ot, 14,4%-ot és 14,2%-ot mondhatott magáénak.

Fotó: tv2

December 11-én, pénteken elérkezett az utolsó epizód, ahol az elődöntőben Vasvári Vivien, Kucsera Gábor és Novák Zalán mérhette össze erejét. Végül a két fiú érdemelte ki a továbbjutást, így a végső megmérettetésben ők bizonyíthattak. A legjobbnak járó címet, valamint a 11 millió forintos főnyereményt végül az Exatlon egykori Kihívója, Novák Zalán zsebelhette be. A finálét a 18-59 éves nézők 16,8%-a, a 18-49 évesek 16,6%-a választotta, ami egyúttal azt is jelenti, hogy többen nézték a Farm VIP-t, mint az RTL Klub azonos idősávját, ahol a korcsoportok nézőinek 14,1%-a és 14,2%-a volt jelen.

Ám a hétvége is bőven tartogatott meglepetéseket, hiszen az utolsó részéhez érkezett a Dancing with the Stars – Mindenki táncol. A 18-49 évesek körében az évad minden epizódja szombatonként a nap legnézettebb műsora volt, és a 10 rész átlagát tekintve 17,6%-os nézői részesedést ért el, amivel pedig 7,8 százalékponttal múlta felül az RTL Klub azonos idősávját (9,8%). A 18-59 éveseknél még nagyobb volt a különbség, 8,9 százalékpont, az összes epizódot átlagosan a korcsoport nézőinek 18,3%-a választotta, ezzel szemben a fő konkurens idősávját 9,4%.

A december 12-i finálé a nap legnézettebb műsora lett mind a 3 fő célcsoportban (A18-59, A18-49, A4+), ami fontos is volt, hiszen a nézők szavazatai döntötték el, hogy ki lesz az év táncpárosa. A közönség döntése alapján a dobogó legfelső fokára végül Gelencsér Tímea és Hegyes Bertalan párosa állhatott. A 18-59 éves nézők 17,8%-a, a 18-49 éves nézők 17,2%-a és a 4 éves vagy annál idősebb nézők 23,8%-a választotta esti szórakozásként, szemben az RTL Klub azonos idősávját ebben a sorrendben 8,3%, 8,9% és a 4 éves vagy annál idősebb nézők 6,3%-a.

Ezzel az eredménnyel szombaton hozzájárult a műsor a TV2 csatorna egész napos győzelméhez, hiszen a 18-59 éves nézők körében 10,6%-a részesedést ért el, így 4,6 százalékponttal maga mögé utasította a harmadik helyen végző RTL Klubot. A csoport teljesítményeknél is nagy volt a különbség, hiszen főműsoridőben a korcsoport nézőinek 32,3%-a, a teljes nap tekintetében pedig 27,2%-a választotta valamelyik TV2 Csoporthoz tartozó csatornát, míg az RTL Magyarország főműsoridőben a korcsoport nézőinek 20,4%-át, a teljes nap tekintetében pedig csupán a 16,2%-át nyerte meg magának

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy a baj: Izrael megtámadja Iránt

origo.hu

Oroszország háborús üzenetet küldött Izraelnek és Iránnak

life.hu

Pázsit helyett, kavics nélkül: talajtakaró növények a kertben

mandiner.hu

Béketárgyalás vádjában bűnösnek találtatott

ripost.hu

Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

hirtv.hu

Háború Ukrajnában és Izraelben: Irán egyértelművé akarta tenni, hogy vele ezt nem lehet megcsinálni + videó

origo.hu

Sejtelmesen üzent Stana Alexandra

travelo.hu

Annyira torkig vannak a helyiek a turistákkal a spanyol Kanári-szigeteken, hogy éhségsztrájkba léptek

ripost.hu

Hoppá, más feleségével ebédelt a Házasság első látásra szereplője

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

ripost.hu

„Modellnek kéne lenned, nem focistának” – Szoboszlainak csúnyán beszóltak

ripost.hu

Tart a Gulácsi-mágia, milliárdokat érhet a magyar kapus visszatérése

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Könnyek és veszekedés: Íme a Házasság első látásra legdrámaibb pillanatai

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SHOWBIZ

Schmuck Andor dalra fakadt: "A fülekben kevesebb kárt teszek, mint pár mai előadó"

SHOWBIZ

Válása miatt kapott hideget-meleget Szabó Ádám felesége

SHOWBIZ

Mesterséges intelligencia írt dalt Bochkor Gábornak

SHOWBIZ

Házasság első látásra: dönthettek a párok a válásról, mindenki ledöbbent a választásokon - videó

SHOWBIZ

Emlékszel még A klinika szereplőire? Így néz ki ma Udo, Elke nővér és Brinkmann professzor

SHOWBIZ

Hatalmas bejelentést tett L. L. Junior és kedvese