SHOWBIZ

Zokogva jelentette be a lánya: váratlanul elhunyt a népszerű műsorvezetőnő

82 éves korában elhunyt Jeanne Mitchell, művésznevén Jeanne Little ausztrál előadóművész, tévés személyiség.
  • Szerző: Ripost

82 éves korában elhunyt Jeanne Mitchell, művésznevén Jeanne Little ausztrál előadóművész, tévés személyiség. Halálának hírét lánya, Katie közölte a közösségi médiában.

„Ez hatalmas sokk, de nagyon hálás vagyok. Szeretlek titeket, barátaim” – írta Katie, majd több verset is megosztott édesanyja emlékére.

Fotó: Pixabay

Little 1974-ben debütált a Mike Walsh Show-ban, melybe dizájner kismamaruhákat bemutató vendégként hívták meg. Gyorsan a műsor törzsvendég lett, ahol később elnyerte a legnépszerűbb ausztrál televíziós személyiségnek járó Arany Logie-díjat is. Számos televíziós műsorban feltűnt, évekig volt a Szépség és a Szörnyeteg egyik háziasszonya. A nézők imádták feltűnő ruhái és vidám személyisége miatt.

2009-ben Alzheimer-kórt diagnosztizáltak nála, az állapota gyorsan romlott. De csak két évvel később hozták a nyilvánosság tudomására. Ekkor Jeanne már egy otthonban élt.

2011-ben Little lánya létrehozta a Jeanne Little Alzheimer-kór Kutatási Alapítványt, miután anyjánál neurodegeneratív betegséget diagnosztizálták.

„Ez a pusztító betegség olyan gyorsan elnyelte anyát, hogy ijesztő. Még mindig nem hisszük el, hogy ez az egész megtörtént” – nyilatkozta akkor Katie.

És ezeket olvastad már?