SHOWBIZ

Zorán: Nem volt még öt hónapos szünetem

A koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került a népszerű zenész, ugyanis még sosem játszott közönség nélkül.
  • Szerző: Ripost

1962-tól, azaz közel hatvan éve áll a színpadon egyedül vagy zenekarral Zorán, aki óriási rutint szerzett ez idő alatt, talán nincs is olyan helyzet a színpadon, amiből ne lenne képes valahogy kihozni a legjobbat. Ám arra, amit ez a nyár hozott, nyilván még ő sem tudott felkészülni. A kényszerű leállás utáni első koncertjei egyikén beszélgettünk a művésszel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bors

„Nem volt még soha öthónapos szünetünk, amióta az eszemet tudom” – kezdte a -nak Zorán, majd hozzátette, a legfurcsább a helyzetben épp az, hogy látszólag nincs kinek játszani.

„Közönség nélkül még sosem játszottam. Nagyon nehéz szimulálni azt a visszajelzést, ami nekünk, ott fenn a színpadon létfontosságú” – magyarázta a zenész, aki a terveiről is beszélt.

Fotó: Bors

„Elvileg októberben indul az őszi turnénk: húsznál több előadásunk van lekötve csak abban a hónapban. Izgatottan várom, hogy egyáltalán megtartható lesz-e a sorozat” – mondta a zenész, akinek a szervezők úgy tervezték meg az előadásokat, hogy maximálisan be tudják tartani a szabályokat, azaz csak 500 fő alatt zenélnek zárt helyen, ülő közönség előtt.

„Reméljük, hogy a közönség – kellő óvatossággal bár, de – jönni fog. Neki kell fognunk egy olyan helyzet megoldásának, amiben sem a zenészeknek, sem a szervezőknek nincs gyakorlata” – folytatta.

Milliárdos segítség

A raktárkoncert-sorozat a kormány 5,3 milliárdos mentőcsomagja a világjárvány miatt bajba jutott hazai zenei ipar számára. A nézők nélküli helyszínen az egyik divízióban olyan népszerű előadók és zenekarok kapnak fellépési lehetőséget, mint Keresztes Ildikó, Balázs Fecó, Demjén Ferenc, Zorán, az Edda vagy a Neoton. A legnagyobb hazai sztárokból és befutott fiatal tehetségekből álló programsorozatot Rózsa István, a közismert producer fogja össze. A fellépésekről készült felvételeket online közvetítésen keresztül láthatják a nézők.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?