Létrehozva: 2020.05.19.

Szilágyi István özvegye: Öngyilkos nagyapjától örökölte természetét a fiam

Szilágyi Péter agresszív viselkedése nem volt egyedi eset a családban, hiszen édesanyja apja is hasonló vérmérsékletű volt. Szilágyi István özvegye a jövőben bízva, sapkáját levéve nyilatkozott.

Sokkoló részleteket mesélt hétfőn a Borsnak a Szilágyi család belső ügyei­ről a színész özvegye, Jolika. Az idős szobrászművész mindennap többször átgondolja, hogy mi vezethetett idáig.

„Péter kedves fiú, de gyenge az idegrendszere. Azon a napon is bekattant, nem lehet ezt másképp kifejezni„ – mesélte a Bors munkatársának az özvegy, majd így folytatta:

Fotó: Ripost

„Sokat gondolok arra, hogy miképp jutottunk idáig? Hogy meg lehetett volna előzni a bajt? Nem tudom. A fiamnak sok gondolat kavargott a fejében, zavart volt, és elborult az agya aznap. Borzasztóan sajnálom Pistát” – terelte a szót a férjére, akiről a mai napig jelen időben beszél, mintha most is itt lenne vele. „Szegény Pista, olyan jó ember. Csak jót érdemel. Képzelje, 1968-ban Egerben ismertem meg, egy közös barátunk mutatott be minket egymásnak az állomáson. Alkotóházban voltam ott. Első pillantásra egymásba szerettünk, két hét múlva megkérte a kezemet, és én igent mondtam. 1968 óta vagyunk házasok. Van egy fiam, 70-ben született, van egy unokám, 17 éves, kint él Brüsszelben, jó dolga van. Rendes a pótpapája eritreai arab, rengeteget örökölt, úgyhogy el van látva a gyerek mindennel. Nem tudom, mikor találkozom vele legközelebb„ – mesélt az életéről Jolika.

Az özvegy a beszélgetés közben többször elhallgatott, gondolkodott kicsit, aztán témát váltott.

„ Itt szeretnék maradni ebben a házban!” – nézett körül. „Jó hely ez, rendes környék, nagyon aranyosak a szomszédok ve­lem. Most már meg fogok élni. Pisti után kapni fogok özvegyi nyugdíjat, és képzelje, több mint 120 filmben játszott, azután kapni fogok jogdíjat is. Elég sok pénz, 54 ezer forintot. A 80 ezres nyugdíjamból 46 ezer forintot kapok, mert vonja a bank a többit.„

Jolikától azt is megkérdeztük, mikor beszélt utoljára a fiával.

„Mostanában nem. Jó helyen van, nem bántja senki. Egy barátja jár be hozzá, viszi neki a cigit és a kávét. Pszichológus kezeli” – magyarázta a megtört asszony, majd meglepő következtetésre jutott: „Lehet, hogy örökölte a fiam a családból ezt… 1946-ban Ózd mellett éltünk. Az apám öngyilkos lett, amikor én pici gyerek, mindössze négyéves voltam. Ő is hajlamos volt az erőszakra, de ezt csak elmesélésből tudom. Nem emlékszem rá. Kerestem a sírját, amikor már felnőtt voltam, de nem találtam meg soha. Csak egy régi fotóm van apámról„ .Jolika, bár nem szívesen beszél róla, lelkileg készül a pénteki napra, amikor utolsó útjára kíséri majd élete szerelmét, Szilágyi Istvánt.

„Ha megkérdezik, hogy vagyok, nem tudok rá válaszolni” – mondta.

„ A lelkem megvan. Nem vagyok se jól, se rosszul…Van altatóm, tudok aludni. Este hétkor beveszem, és reggel hétig alszom. A temetés nagyon rossz lesz, nehéz lesz… de túl kell esni ezen is. Aztán majd meglátjuk. Talán egyszer jobb lesz minden.„

 

 

Nyilvános temetés prímásokkal Nincs ember ebben az országban, akit ne rendített volna meg Szilágyi István brutális meggyilkolása. A színész temetése május 22-én, pénteken, a Kozma utcai Új köztemetőben lesz 11.45-kor. Búcsúztatásán beszédet mond Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója és a színész szülővárosának, Gyomaendrődnek a polgármestere, Toldi Balázs. A művész kedvenc nótáját pedig a 100 tagú cigányzenekar prímásai húzzák majd el.  

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Óriási meglepetés: nem lesz ott a foci-Eb-n a korábbi győztes

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

magyarnemzet.hu

Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

life.hu

4 csillagjegy szülöttei, akik hidegek, mint a jégcsap

magyarnemzet.hu

Rossi: Ritkán veszítem el a türelmem, de most kijöttem a sodromból

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

Modellkarrierrel kacérkodik Hernádi Judit lánya

SZTÁR

Megható fotó, így öleli kislányát Hosszú Katinka

SZTÁR

A Next Top Model Hungary stylistja: a modellek hibája néha tervezett

SZTÁR

Rúzsa Magdi és Kylie Minouge ugyanolyan ruhában pózol

SZTÁR

Budavári Fülöp szinte mindent megenged a kutyusának

SZTÁR

Gyanús jelek: szövődmények alakultak ki Katalin hercegnénél?

SZTÁR

"Nyafi kukac" - kíméletlen őszinteséggel jellemezte magát Rácz-Gyuricza Dóra

SZTÁR

A TV2 csodás sztárpárjának elváltak útjai