HŰHA

Szinte teljesen vak a fotós, aki meghódította Ördög Nóráékat is

Nánási Pál a napokban indította útjára internetes fotós tehetségkutató műsorát, melyre több mint ezer pályamunka érkezett, köztük Bence képei is.
  • Szerző: Buster

Nánási Pál és Ördög Nóra egy héttel ezelőtt töltötték fel a Big Shot címre keresztelt fotós tehetségkutató műsor első, válogató adását a saját YouTube-csatornájukra. A műsor célja, hogy felfedezze és segítse a fotós szakma iránt érdeklődő tehetségeket. Erre a lehetőségre talált rá Bertyák Bence amatőr fotós, aki jelentős hátránnyal indult, hiszen a látása születése óta egy százalék alatti. Nánási Pált alaposan meglepte a srác jelentkezése, hiszen korábban sosem hallott hasonló hátránnyal élő fotósról…

„Ezer jelentkező küldött képeket a Big Shot-ra és persze a többség bemutatkozó videót is mellékelt, de bevallom, azok megnézésére nem jutott időm. Így fogalmam sem volt róla, hogy Bence, akinek nagyon tetszettek a képei, szinte alig-alig lát. Ő azért került be a száz legjobb közé, mert magával ragadott a látásmódja, és nem azért, mert hátrányból indult a többiekhez képest” – szögezte le Pál, aki annak ellenére is szép jövőt jósol Bencének, hogy végül nem válogatták be a top 10-be.

„Hátborzongató élmény volt szembesülni azzal, hogy Bence látássérültként is képes ennyire beszédes képeket létrehozni. Csodálatraméltó, ahogyan az életét éli és gondolkodik a világról! A képei azt üzenik, hogy tényleg nincs lehetetlen. Ő maga az akarat diadala. Bár most nem jutott be a legjobbak közé, de nyomon fogom követni a pályáját és bármikor számíthat rám, ha szakmai tanácsra van szüksége” – mondta Nánási Pál, aki bármikor szívesen ad tanácsot Bencének, akinek hatalmas lökést adott, hogy a fotóművész fantáziát lát a munkáiban.

„Világ életemben igyekeztem olyan hobbikat választani magamnak, amiben alapvetően komoly hátrányként kellene jelentkeznie a több mint kilencvenkilenc százalékos látássérülésemnek” – kezdte lapunknak a látássérült fiatal.

„Íjászkodtam és ezért választottam a csillagászatot is. A fotózás pedig gyermekkori szerelem volt. Édesapámnak volt egy gépe, amit minden kirándulásra vittem magammal és csak úgy kattintgattam. Később az egyetemen földrajz szakra jártam, ahol gyakran kellett képeket készítenem, így vettem egy gépet, majd egyre komolyabbakat szereztem be. Nyilván jóval tovább tart elkészíteni egy képet, úgy hogy csak foltokat, sziluetteket látok, de nem lehetetlen! Az elkészült képbe belenagyítok és úgy próbálom megfigyelni a részleteket. Általában olyan modellekkel dolgozom, akik tisztában vannak vele, hogy nálam egy fotózás jóval tovább tart, mint egy látó kollégánál… Tavaly nyáron jelentkeztem a Big Shot-ba, de tényleg nem számítottam rá, hogy bejutok a legjobb százba” – mondta a -nak Bence, aki a jövőben hivatásszerűen szeretné űzni a fotózást.

 

„Hatalmas visszaigazolás számomra ez az egész. Pálnak köszönhetően már tudom, hogy jó úton járok és mindent el fogok követni annak érdekében, hogy profi fotós legyek, tudomásom szerint az egyetlen, aki látássérült. Már most alig várom a Big Shot következő évadát, amire biztosan jelentkezni fogok” – jelentette ki a fiatal tehetség.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?