SZTÁRDZSÚSZ

A Balaton közepén vészelik át a meleget a hazai hírességek

Van valami titokzatos bája a Balatonnak, mivel a forró napokon számtalan magyar sztár látogatja.
  • Szerző: Ripost

A sztárok közül többen, nem is a balatoni házukban, hanem saját hajójukon időznek a nyár közepén.

Koós János eladta házát, de vitorlását megtartotta

Legjobb barátja - Bajor Imre - halála előtt a legendás művész minden nyarat a fülei házukban töltötte. Mivel saját hajója van, előfordult, hogy reggel behajóztak, egész nap élvezték a Balaton szelét, majd az éjszakára sem kötöttek ki.

"Mikor Imre meghalt, én is eladtam a fülei nyaralónkat - mondta a %% nak Koós János. – Szenvedélyem a hajózás, amit szerencsére feleségem és gyermekeim is megértettek, sőt átvettek tőlem. Arra már nem is emlékszem, mikor tettem le a vizsgámat, de arra igen, hogy nagyon büszke voltam magamra. Egyszer Imrével belekeveredtünk egy viharba, azt hittük, ott maradunk, de végül elvonult fölöttünk az erős szél.”

Kóbor János örökölte a vitorlásszenvedélyt

Előbb volt hajója, csak később lett nyaralója az Omega frontemberének. Gyermekkorában édesapjától és nagypapájától a vízen tanulta meg a vitorlázás csínját-bínját.

"Kis hajókon kezdtem, aztán ahogy megértem rá, le is tettem a vizsgát – mesélte a %%-nak Kóbor János.Aztán ahogy már megtehettem, megvettem az első saját hajómat, amit persze nagyon szerettem. A feleségem és kislányom is imádja a vitorlázást. Léna már mondogatja, hogy mikor teheti le a vizsgát és mikor lehet sajátja. Főleg hét közben vagyunk lent, mert hétvégén fellépések vannak.”

Hajdú Péternek elektromos van

Mindig is nagyon izgatott a hajózás, már főiskolás koromban letettem rá a jogsit. Amikor még együtt volt a család, kitaláltuk, hogy veszünk egy hajót a Balatonon. Azóta van egy harminclábas elektromotorosom. Nemrég letettem a tengeri jogsit is Horvátországban, hogy ha esetleg kimegyünk, tudjak ott is vezetni. Nagyon izgalmas volt a nyílt tengeren levizsgázni. Egyébként a nyáron tervezem, hogy leviszem a gyerekeket a Balatonra, és akkor biztosan kihajózunk

– mondta el a nak Hajdú Péter.

Szerednyei Béla épít is hajót, nem csak vezeti

A Madách Színház oszlopos tagja köztudottan szenvedélyesen szereti a vizet. Négy évvel ezelőtt eladta a tizenöt éves vitorlását, Jockey-t, miután a család kinőtte azt. Az apró hajót egy tizenkét méter hosszú tengerjáróra cserélte, amit egy profi hajóépítő barátjával együtt álmodott meg.

"Három hálószoba, nappali, felszerelt konyha, fürdőszoba fér el a hatalmas hajótestben. A prototípus utáni első darab lesz a miénk” – nyilatkozta korábban a színész, akinek azóta is hobbija a hajóépítés.

Bujtor István egyik filmjében is hajóról pofozkodott

A legendás Ötvös Csöpi is második otthonának tartotta a Balatont, és ő is szenvedélyes vitorlázó volt. Sőt, Rabonbán nevű hajójával ötszörös magyar bajnok volt. A hajót a színészlegenda halála óta senki sem használta, Balatonfüred egyik kikötőjében várja, hogy újra szelhesse a vizeket. Az MKB vitorlás klub tulajdonában lévő cirkáló hamarosan vízre is száll, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy ki örökli.

 

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?